Relatii
Ca orice tip de relație, și cele romantice se pot eroda în timp, atunci când nu sunt întreținute prin suport și efort continuu. Menținerea vie a dragostei de la început, pe de altă parte, se poate dovedi mult mai dificilă decât păstrarea echilibrului în relație însă evident, nu este imposibilă. Ce poți face în acest sens? Iată câteva exemple concrete:
Sănătatea emoțională
Sănătatea emoțională a cuplului depinde, evident, de sănătatea emoțională a fiecăruia dintre cei doi parteneri. Prin urmare, asumă-ți responsabilitatea pentru propriile tale trăiri și sentimente și fă tot ce îți stă în putere pentru a-ți căuta fericirea independent de partener. Nu e el responsabil de asta și nici nu ar trebui să îi pretinzi o asemenea responsabilitate. Învață să te simți bine în propria piele și dacă partenerul e pe aceeași lungime de undă, șansele ca relația să evolueze într-un mod pozitiv cresc exponențial.
Managementul stresului
Fiecare dintre cei doi parteneri resimte stresul în mod diferit. Veți reacționa diferit la stimulii de stres însă asta nu înseamnă că trebuie să le faceți față singuri. Discutați despre acești stimuli, căutați împreună soluții pentru a trece peste momentele neplăcute, fie că o faceți individual sau prin acțiuni comune. Important este însă să vă ascultați, să comunicați, să vă susțineți și ajutați unul pe celălalt.
Și felul în care faceți față provocărilor de zi cu zi poate diferi de la o persoană la alta. Și din acest punct de vedere e important să discutați deschis, astfel încât fiecare să știe cum să se comporte, ce soluții să propună, cum să comunice și să îl susțină pe celălalt.
Învățați să comunicați mai eficient
Cheia succesului unei relații se află în terenul comunicării. De altfel, comunicarea reprezintă și cel mai important proces care vă va permite să vă mențineți la curent unul cu celălalt, cu tot ceea ce se întâmplă în viețile voastre. Vă va permite de asemenea punerea pe masă a problemelor, discutarea lor și cel mai important, șansa de a vă cunoaște din ce în ce mai bine.
Respect reciproc și cât mai puțin control
Nevoia de a controla tot ce face sau spune partenerul, unde merge, cu cine se întâlnește și așa mai departe este cât se poate de toxică pe termen lung. Partenerii care învață să se respecte unul pe celălalt din toate punctele de vedere, să își respecte individualitățile și deciziile personale, pot conviețui în echilibru și în același timp, pot continua să se dezvolte și personal nu doar în cuplu. Pe de altă parte, prin intermediul comunicării directe, sincere și eficiente, aceștia nu vor pierde contactul chiar și atunci când petrec mare parte din zi departe unul de celălalt.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›