Relatii
Oamenii sunt diferiti. Diferite sunt si relatiile pe care acestia le creaza si dezvolta de-a lungul timpului. Cu toate acestea, chiar daca nu vom gasi niciodata doua persoane identice si nici doua relatii la fel, putem scoate la iveala cateva trasaturi comune ale relatiilor fericite. Care sunt acestea? Iata cateva exemple concludente:
Respectul
Partenerii aflati in relatii fericite au in comun aceasta valoare esentiala: se respecta unul pe celalalt si o fac atat in momentele bune cat si in momentele mai putin placute, in special atunci cand se confrunta cu conflicte intre ei. Se respecta din punct de vedere intelectual dar si in ceea ce priveste sarcinile de zi cu zi, se respecta atunci cand comunica unul cu celalalt sau cand trebuie sa ia decizii majore si evident, aleg sa o faca doar dupa ce s-au pus de acord cu privire la consecinte si modul de aplicare.
Adevarul
O alta trasatura esentiala a unei relatii fericite, adevarul, presupune deschidere totala in ceea ce priveste comunicarea dintre parteneri care trebuie intotdeauna sa includa toate aspectele vietii de zi cu zi. Partenerii fericiti nu isi ascund sentimentele, gandurile sau actiunile, stiu sa spuna ce gandesc si ce simt, stiu cand sa o faca si in ce fel fara a leza insa o fac pentru ca altmiteri relatia nu poate functiona pe termen lung.
Echilibrul
E nevoie si de echilibru pentru ca o relatie sa fie fericita. Acest echilibru poate fi dat de felul in care comunicati dar si de felul in care stiti sa va impartiti sarcinile de zi cu zi si sa va achitati de ele, de felul in care stiti si reusiti sa impacati nevoile fiecaruia atat intelectuale cat si emotionale sau cele privind timpul liber si distractiile.
Comunicarea
Fara indoiala, comunicarea sincera si eficienta este piatra de temelie a unei relatii. Nicio problema nu poate fi rezolvata fara comunicare, acest proces fiind esential si pentru a pastra legatura unul cu celalalt si pentru a nu va instraina.
Compatibilitatea si interesele comune
Doua persoane sunt compatibile atunci cand au interese, nevoi si valori comune. Cu cat mai apropiata varsta intre cei doi parteneri, cu atat mai mult cresc si sansele ca acestia sa fie compatibili, interesele, valorile si aspiratiile fiind strans legate nu doar de mediul in care s-au dezvoltat ci si de perioada. Ce presupun aceste interese si valori depinde de caz la caz. Cum fiecare om este diferit, e important sa iti gasesti partenerul care este cel mai apropiat de tine insuti din acest punct de vedere, care iti impartaseste mare parte din interese si aspiratii si implicit, valorile dupa care te ghidezi in viata.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›