Relatii
Avem nevoie de prieteni. Suntem nu doar ființe sociale, suntem și ființe care se descurcă mai bine atunci când formează relații stabile de prietenie sau romantice cu persoane cu care se pot conecta și cu care au lucruri în comun. Mai mult, cu excepția familiei, prietenii sunt cei care ne stau mereu alături la nevoie.
În copilărie, e foarte ușor să îți faci prieteni noi. Ce se întâmplă însă la maturitate? De ce ai nevoie pentru a lega relații de acest gen și după 30 sau 40 de ani de viață? Ei bine, iată în continuare câteva trăsături esențiale care te pot ajuta în acest sens. Trăsături pe care dacă nu le ai, le poți cultiva.
Inițiativă
Nu poți sta închis în casă și să te aștepți să cunoști oameni noi. Trebuie să ieși evident din zona de confort și să ieși în lume. Se vor ivi o mulțime de ocazii, fie alături de colegii de la locul de muncă, fie alături de prieteni sau amici. Nu e de-ajuns însă să ieși din casă evident. E nevoie și de comunicare pentru a putea lega relații cu alte persoane iar pentru aceasta trebuie să participi activ la discuțiile inițiate de cei pe care îi cunoști ori, să inițiezi la rândul tău discuții.
Siguranță de sine
Nu e ușor să te expui, să cunoști oameni noi și să îi lași să te cunoască, să te implici în a pune bazele unei relații. Există tot timpul riscul de a fi respins ori de a cunoaște o persoană cu care nu te potrivești, investind degeaba timp în prietenia cu el/ea. Tocmai de aceea e nevoie de siguranță de sine și încredere de sine. Teama de eșec poate fi combătută de siguranță.
Insistență
Nimic nu se construiește peste noapte. Pentru ca o relație nouă să funcționeze, e nevoie de timp. Da, trebuie să investești din timpul tău personal pentru a comunica cu persoana respectivă. Trebuie să fi dispusă la interacțiune pentru că altminteri, mai ales la început, o asemenea relație se poate destrăma foarte ușor, chiar înainte de a deveni o relație în sine. Caută persoana respectivă, comunică cu ea direct prin intermediul mijloacelor moderne (internet, telefon), acceptă invitații și arată-te cât se poate de deschisă din acest punct de vedere.
Fă-te plăcută
Ai o personalitate care îi atrage pe cei din jur? Ai simțul umorului și o atitudine pozitivă mai mereu? Foarte bine, dacă ești deschisă și la comunicare, toate aceste lucruri te pot ajuta să legi rapid relații cu persoanele din jur care să evolueze de la simple cunoștințe la prieteni buni. Nu e însă de ajuns să fi o persoană în general plăcută. Trebuie să te ști și face plăcută de cei care îți dorești să îți devină prieteni iar pentru acest lucru e nevoie și de afirmare. Fă-le complimente, laudă-i, laudă-le realizările, ascultă-i când au ceva de comunicat și fă-i să înțeleagă că aduc un plus valoare în viața ta și nu îți țin doar companie atunci când nu ai alte opțiuni.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›