Relatii
De multe ori facem greșeala de a ne arunca cu ochii închiși în relații care nu ne aduc niciun beneficiu pe termen lung. Să găsești persoana potrivită nu e ușor și tocmai de aceea, e foarte important, pe cât posibil, sa încercăm să ne ținem în frâu pornirile emoționale și să ne ghidăm și după rațiune. Tu ești cea care deține controlul total, până la urmă, asupra propriilor tale sentimente. Și tu, ești cea care va decide când, unde, de cine se va îndrăgosti. Cum? Iată câteva idei care sperăm noi, te vor ajuta:
Tu iei decizia că ai nevoie de un partener
Pentru că nu e așa, nu vei nici căuta, câtă vreme nu îți dorești acest lucru. Sfatul nostru? Înainte de a deveni activă din acest punct de vedere, asigură-te că ești pregătită mental pentru o relație, că tot bagajul pe care îl cari cu tine din relațiile anterioare este deja bine pus la păstrare într-un colț al depozitului emoțional propriu.
Tu alegi de ce anume ai nevoie la un partener
Căutarea perechii perfecte începe cu înțelegerea și iubirea de sine. Iar acest lucru presupune o cunoaștere de sine care să te ajute în a face selecția cea mai bună, în funcție de toate trăsăturile pe care ți le dorești tu de la un partener pe termen lung. Sigur, nimeni nu le va incorpora pe toate dar important este să fie cât mai aproape de ceea ce îți dorești tu.
Tu ești cea care transmite și semnalele mai departe
Știi ceea ce contează, ce anume îți dorești de la un partener și acestea ar trebui să se transforme de asemenea în semnalele pe care le transmiți mai departe, către cei din jur. Din interacțiunile pe care le ai fie cu prietenii, colegii, cunoștințele sau chiar cei cu care ieși la întâlniri, trebuie să reiasă cine ești, ce îți dorești, care sunt lucrurile peste care nu poți să treci și așa mai departe.
Tu ești cea care poate evalua compatibilitatea
Nu o vor face prietenii sau familia. Orice ar spune cei din jur, tu ești singura în măsură să evaluezi gradul de compatibilitate dintre tine și o altă persoană în baza a toate cele de mai sus. Mai mult, această evaluare o vei face nu la prima întâlnire, nici la a doua ci, la fiecare întâlnire pe care o vei avea cu o persoană, uneori și după câteva luni de relație. Și asta pentru că nu ai cum să cunoști o persoană cu adevărat din câteva interacțiuni. Important este să faci aceste evaluări și să nu treci cu vederea niciun semnal de alarmă pe care partenerul respectiv ți le transmite, mai ales cele involuntare de care nici măcar el nu este conștient.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›