Casatorie
Sunt multe lucruri pentru care trebuie sa le multumim parintilor nostri. Ne-au crescut, ne-au format si ne-au facut sa fim ceea ce suntem acum. Sanse sunt insa, ca anii din copilarie traiti alaturi de ei sa ne afecteze in diverse aspecte ale vietii noastre de zi cu zi, fie ca ne dam seama sau nu. Nu sunt ei vinovati de aceste lucruri dar, cu putina minte, putem invata din greselile lor in loc sa le repetam la randul nostru.
Cu exceptia celor care au avut parinti care sa traiasca o poveste de dragoste ca in filme, noi restul, am mostenit cu siguranta deprinderi mai putin bune in ceea ce priveste relatiile de cuplu. Si pentru ca puterea exemplului din trecut ne poate ajuta sa fim mai maturi in ceea ce priveste relatiile din viitor, iata cateva greseli pe care unii parinti le-au facut si pe care trebuie sa le evitam daca ne dorim o viata de cuplu sanatoasa si implinita
Greseala 1: Sa stai prea mult tip intr-o relatie care nu iti aduce nimic altceva decat suferinta
Sunt multe mame care prefera sa traiasca o viata de calvar alaturi de sotii lor cu care nu se inteleg doar de dragul copiilor. Daca ai avut o mama care a jucat acet rol, probabil ca ai avut ceva de invatat din experienta sa de viata. In acelasi timp insa, s-ar putea sa simti si tu la fel, sa te complaci intr-o relatie nepotrivita de teama de a nu rani pe cineva in cazul in care ii pui punct. Sigur, in urma cu cativa ani casatoria si familia era considerata drept temelia societatii. Din fericire, odata cu timpul, am invatat ca nu este chiar asa. Sigur, e bine sa ai o familie alaturi de care sa traiesti ca in povesti dar trebuie sa intelegi ca a trai langa barbatul care te face nefericita nu numai ca nu iti va aduce niciun folos ci ii va rani la randul lor si pe copii, care vor fi nevoiti sa traiasca in aceasta tensiune alaturi de voi.
Greseala 2: Sa iti refuzi propriile nevoi, punandu-le pe plan secund sau chiar mai rau… sa uiti de ele complet
Multe dintre voi ati avut parte de mame care erau atat de ocupate sa ii multumeasca pe toti membrii familiei incat se neglijau pe ele in mod constant, uitand de propriile lor nevoi. Daca acesta este si cazul tau, ai toate sansele sa reactionezi al fel atunci cand iti faci propria familie si sa te simti prost atunci cand ar trebui sa ceri ajutorul sau sa spui ca nu mai poti si trebuie sa te odihnesti. Pentru a scapa de aceste deprinderi insa, va trebui sa ii comunici sotului tau care iti sunt nevoile. El nu te poate ajuta daca tu stai si induri fara sa spui nimic. In acelasi timp trebuie sa realizezi ca o casnicie inseamna un parteneriat si ca nu e nevoie sa le faci tu pe toate chiar daca asa ai invatat de mica.
Greseala 3: Sa renunti complet la tine si la fericirea ta pentru ceilalti
Multe mame renunta la fericirea lor si la dreptul de a avea o viata personala pentru a-si putea multumi sotul si copiii, pentru a-i putea face pe ei fericiti. Punand mereu pe ceilalti pe primul plan, mama te poate invata fara sa vrea ca acesta este mersul normal al lucrurilor si ca asa trebuie sa faci si tu.
In mod ironic, trebuie sa iti dai seama ca ai de oferit mult mai multe intr-o relatie atunci cand tu insuti esti fericita si implinita din punct de vedere emotional. Nu uita prin urmare sa iti faci timp si pentru tine, pentru pasiunile si hobbyurile tale, pentru prietenii tai si neaparat, pentru relaxare. E nevoie de toate, si nu inseamna ca daca te gandesti si la tine iti vei neglija automat familia.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›