Casatorie
Am discutat in nenumarate randuri si despre aspectele financiare ale casniciei, ce anume trebuie sa discutati inainte de a semna actele in fata ofiterului de la Starea Civila si care sunt chestiunile ce nu trebuie lasate nerezolvate pe parcursul mariajului. Pe langa toate aceste probleme insa, sunt o multime de preconceptii si mituri urbane legate de bani care circula parca de cand lumea si care in marea lor majoritate sunt cat se poate de nerealiste. De aceasta data, vom discuta cateva cuvinte despre trei astfel de mituri legate de credite si casnicie. Sa le luam pe rand:
1: Din prima zi de casnicie, creditele personale si scorul personal se unesc.
Aceasta este si cea mai comuna preconceptie in ceea ce priveste creditele si casnicia. Nu, situatiile financiare nu se schimba peste noapte si nici creditele luate inainte de casnicie nu vor cadea in carca celuilalt. Situatia creditelor individuale ramane la nivel individual. Sigur, in cazul in care va doriti accesarea unui nou credit comun, veti avea probleme in cazul in care unul dintre voi are restante. In cazul in care nu se pune problema unui asemenea credit, nu te va afecta niciodata situatia bancara a partenerului, cel putin nu la acest nivel.
Ce creaza confuzie in acest caz? Ei bine, cei care vor argumenta faptul ca situatiile financiare ale celor doi soti sunt considerate ca fiind unitare, iau in calcul doar creditul ipotecar pe care doi soti il pot lua pentru cumpararea unei locuinte. In acest caz doar, banca va lua in calcul situatia creditelor amandurora.
2: Trebuie sa aplici pentru un credit comun odata ce esti casatorita.
Nu si nu. Nu scrie in nicio lege ca odata ce te-ai casatorit creditele trebuie luate impreuna. Sigur, daca e vorba de o suma foarte mare sau de o ipoteca, e normal sa apelati impreuna la ajutorul bancii. In toate celelalte cazuri, orice banca te va privi ca pe orice alt individ, de multe ori fiindu-ti mai usor sa achizitionezi un credit de una singura decat in cuplu. Cu alte cuvinte, iti poti pastra independenta financiara pe termen indefinit.
Singurul beneficiu pe care l-ai putea avea in cazul in care aplicati pentru un credit in comun este faptul ca banca va lua in considerare ambele salarii si nu doar salariul tau. Asta in cazul in care sotul tau nu are deja un credit sau restante bancare neachitate.
3: Divortul ma scapa de datoriile sotului.
Ei bine, aici ai doua situatii. Daca ti-ai pastrat independenta financiara, nu vei avea nimic de-a face cu creditele sotului tau. Pe de alta parte, daca ati aplicat pentru credite comune precum un credit ipotecar, nu vei scapa de datoriile pe care le ai fata de banca nici dupa divort. E mult mai usor sa divortezi de sotul tau decat de institutiile de credit.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›