Casatorie
E greu sa oferi sau chiar sa ceri sfaturi in ceea ce priveste decizia divortului. Fiecare are parte de propria sa experienta de viata, se bazeaza atunci cand formuleaza judecati pe propriul sau istoric prin urmare, obiectivitatea este aproape zero din acest punct de vedere. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri universal valabile pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a lua decizia finala si o fei face doar raspunzand la intrebarile de mai jos. Atentie insa, formuleaza intrebarile singura si raspunde tot singura la ele. Tu esti singura care poate lua o decizie buna pentru tine si nu pentru ceilalti:
1. Ce am de pierdut? Divortul inseamna in primul rand o schimbare majora in viata ta si te va afecta din toate punctele de vedere, atat finaniciar cat si sufleteste.
Intrebari adiacente:
Pot sa ma descurc singura? Sunt dispusa sa fac toate sacrificiile care se impun? Care sunt prietenii pe care nu ii voi mai vedea vreodata? Voi ramane cu ceva sau voi fi nevoita sa iau viata de la capat?
Poate ca raspunsurile la aceste intrebari nu sunt decisive in alegerea pe care o vei face dar tine cont de ele, sunt importante si sunt aspecte pe care trebuie sa le dezbati cu tine insuti. Si chiar daca nu aici se afla cele mai mari griji ale tale, ai nevoie de un plan pentru a-ti umple golurile lasate de separarea totala de sotul tau.
2. Voi fi mai fericita? Probabil ca te simti mult mai rau acuma, de vreme ce ai ajuns sa te gandesti la divort. Cu toate acestea, nu uita ca intregul proces e unul extrem de stresant si te va slei de puteri pana vei ajunge in final sa spui ca da, s-a terminat. Multe femei divortate sunt surprinse de faptul ca nefericirea lor nu dispare ca prin minune odata cu sentinta.
E important de asemenea sa ai alaturi de tine familia, prietenii, resurse de iubire si ajutor sufletesc pe care sa le folosesti in momentele mai grele pentru a putea trece cu bine peste ele.
3. Cum va afecta divortul copiii? E un aspect extrem de important si o intrebare pe care trebuie sa o tratezi cu cea mai mare atentie. Regula bunului simt ne spune ca un mariaj nefericit ii va afecta pe copii mult mai rau decat divortul in sine dar niciodata generalitatile nu se potrivesc suta la suta in particular prin urmare, va trebui sa analizezi si acest aspect. Si in primul rand va trebui sa lucrezi la capitolul comunicare, la felul in care le vei spune decizia ta copiilor dar si a cailor de rezolvare a conflictelor in cazul in care acestea apar.
4. Am facut tot ce era de facut? Sigur, aceasta e o intrebare pe care trebuie sa ti-o pui cu mult inainte de a lua decizia de divort. Pentru ca e important sa incerci sa salvezi relatia pana in momentul in care simti ca nu mai e posibil acest lucru. Iubirea si viata in doi cere sacrificii, asigura-te ca ai facut tot ce iti statea in putiinta pentru a salva relatia inainte de a spune cu certitudine ca ai ajuns la capat.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›