Casatorie
Toata lumea vorbeste in ultima vreme desre beneficiile pe care calitatea de om casatorit le aduce fiecaruia. Sunt beneficii in ceea ce priveste santatea, atat cea fizica cat si cea mentala. Cei casatoriti sunt mai linistiti, au parte de mai putin stres si au mereu alaturi o persoana care sa ii ajute si sa le ofere suportul moral in caz ca dau de greu. Nu in ultimul rand, cei casatoriti au beneficii si din punct de vedere financiar, impartind toate cheltuilile in mod egal.
Pentru a beneficia de toate aceste „fericiri” casnice e nevoie insa de un mariaj sanatos. Iar un astfel de mariaj nu poate fi obtinut sau mentinut decat prin efort continuu depus de ambii parteneri de viata. Cat priveste actiunea in sine, iata cateva exemple:
#1 Rezolva conflictele in mod corect. Nu exista casnicie fara conflicte. Si daca ar exista, ar fi una cat se poate de monotona in care cei doi parteneri nu au nimic de spus, nu au personalitate si nici nu gandesc independent. Nu evitarea conflictelor este prin urmare idealul ci, disputarea lor in mod corect. Cum? Prin dialog, fara injurii, fara acuze si ultimatumuri inutile care sa dauneze mai mult decat sa rezolve disputa. E important ca orice problema sa fie discutata atunci cand apare si sa nu fie amanata pentru „mai tarziu” in speranta ca veti uita de ea.
Calea cea mai buna de a rezolva un conflict? Ateptati pana amandoi sunteti calmi, nu mai tarziu insa de a doua zi in cazul in care conflictul a aparut seara. Incercati apoi sa sapati direct la radacina problemei, fara a divaga de la subiect. Nu dezgropati conflictele vechi si nici nu creati altele noi. In final, gasiti impreuna o solutie.
#2 Compromisurile! Sunt fel si fel de metode de a-ti face cunsocute nemultumirile. Poti sa o faci pe un ton calm, oferind o solutie de compromis, sau poti sa oferi sotului un ultimatum. Evident, cea de-a a doua varianta e cea gresita. De ce? Ei bine, viata in doi presupune ca rand pe rand, amandoi va trebui sa faceti compromisuri. Ele sunt inerente unei casnicii sanatoase si va vor ajuta sa va creati armonia de care aveti nevoie in cadrul caminului.
#3 Atentie la cuvinte. Nu fa o afirmatie daca nu esti in stare sa suporti consecintele. Nu iti acuza partenerul de ceva inainte de a fi sigura ca ai dreptate. Nu te folosi de cuvinte pentru a-l rani atunci cand nu e de aceeasi parere cu tine.
#4 Faceti sport impreuna. Dupa cum spuneam la inceput, casnicia aduce cu sine si beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Asta insa se va intampla doar in cazul in care nu va neglijati. Inscrieti-va impreuna la o sala de fitness sau la un club sportiv. Va veti motiva unul pe celalalt sa nu renuntati imediat ce dati de greu. In plus, e o sansa in plus de a petrece impreuna timp de calitate, timp care trece in cel mai util mod cu putiinta.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›