Casatorie
Viata in doi este presarata intotdeauna cu bucurii dar si cu probleme. O casnicie ca in povesti nu exista insa ea poate fi una echilibrata, fericita si plina de impliniri. Secretul din spatele unei casnicii de succes nu sta in a evita problemele prin urmare, ci in a le discuta, rezolva si indeparta deindata ce apar. Iata in cele ce urmeaza cateva sfaturi pentru o casnicie fericita, pe care le vom discuta cu aceasta ocazie, impreuna:
Compromisurile
Nu poti construi o relatie de succes alaturi de o alta persoana, fara a face si compromisuri. Compromisurile nu trebuie insa niciodata facute de o singura persoana ci de catre ambii parteneri, la momentul oportun. Atentie insa, nu discutam despre compromisuri majore ci despre cele banale, de zi cu zi. Spre exemplu, un compromis major ar fi sa renunti la valorile tale personale. A renunta la un anumit obicei insa, care stii ca poate dauna relatiei, nu mai e deloc un compromis major. Nici acceptarea unei sarcini casnice, care stii ca trebuie facuta, dar care nu iti place sa o faci nu poate fi numit un compromis major ci doar unul necesar.
Comunicarea
Al doilea element extrem de important intr-o relatie, in special intr-o relatie pe termen lung precum casnicia, este comunicarea. Comunicare insa nu inseamna discutiile banale de zi cu zi despre hrana, filme, vecini sau sport. Nu, comunicarea este un proces mult mai complex, care include atat comunicarea verbala cat si cea fizica si presupune mentinerea contactului dintre cei doi parteneri. Se vor discuta problemele de zi cu zi, trairile si sentiementele fiecaruia, nemultumirile si asa mai departe.
Timpul liber
Pentru ca relatia sa reziste in timp, este foarte important si felul in care ne dozam timpul liber, in special momentele pe care le petrecem in doi. E nevoie de cat mai multe astfel de momente care insa sa nu fie petrecute in rutina ci implicati in fel si fel de activitati de cuplu diverse. Puteti iesi la masa in oras din cand in cand, puteti insa la fel de bine sa gatiti impreuna, sa faceti sport impreuna, sa iesiti in vizite la prieteni, la teatru, la cinema si asa mai departe.
Valorile
Aici e nevoie de compatibilitate. Valorile personale si cele de familie trebuie sa coincida pentru a putea convietui intr-o cansnicie echilibrata si fericita. Aici includem atat credintele religioase cat si valorile morale, cele dupa care va ghidati in viata, felul in care va administrati banii si faceti economii, importanta pe care o dati copiilor, carierei, restului familiei si asa mai departe.
Banii
Sunt multe casnicii care s-au destramat ca urmare a neintelegerilor cauzate de lipsa banilor ori de incompatibilitatea celor doi parteneri in privinta administrarii resurselor financiare ale familiei. Pentru un plus de echilibru se pot face compromisuri la acest capitol, in mod special in cazul in care unul dintre cei doi parteneri alege sa renunte la obiceiuri nefaste precum cel de a cheltui mai mult decat castiga sau de a nu face economii. E nevoie insa de intelegere la acest capitol si evident, de dispozitia de a lua deciziile importante legate de bani impreuna, nu individual.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›