Casatorie
Toata lumea stie ca la o prima intalnire nu trebuie sa discuti despre fostele relatii, despre politica sau despre bani. Sunt o multime de alte reguli nescrise pe care le respectam fara a ne gandi daca sunt bune sau nu, daca mai sunt ele valide in ziua de azi sau nu. Sigur, chiar daca sunt vechi de secole, aceste reguli sunt menite sa ii ajute pe cei care isi cauta perechea. Uneori insa, ele pot fi incalcate. Sa vedem cand, de ce si cum:
1. Barbatul trebuie sa achite intotdeauna nota de plata la o intalnire.
Noua interpretare: Au apus deja vremurile in care aceasta regula trebuia respectata cu sfintenie, vremurile in care doar barbatii erau cei care isi castigau painea iar femeile erau casnice. Poti uita de aceea de cuvinte precum „intotdeauna” sau „niciodata” pe care le foloseai pana acum atunci cand te refereai la nota de plata a unei intalniri. Cine o achita depinde in primul rand de varsta si de cel care face invitatia dar in acelasi timp puteti si imparti totul in mod egal.
2. Vechea regula: O femeie nu ar trebui niciodata sa il invite pe un barbat la o intalnire.
Noua interpretare: Daca ai intalnit la o petrecere un barbat, ai descoperit ca puteti comunica foarte bine, ca va intelegeti de minune si ca sunteti atrasi unul de celalalt, nu ai niciun motiv sa astepti sa faca el invitatia. Iar daca esti mai timida, spune-i doar atat: „mi-a facut placere sa te cunosc, sper sa putem continua discutia si intr-o alta zi, intr-o alta locatie…”. Daca e interesat de tine, te va invita cu siguranta la o cina sau la o cafea.
3. Nu discuta niciodata despre un fost iubit (sau sot) la o intalnire romantica.
Noua interpretare: Daca discutia ajunge si la acest subiect, incearca sa te referi la relatiile trecute comunicandu-i in acelasi timp partenerului despre ceea ce iti doresti de la relatia actuala. Nu ii oferi detalii picante si nici amanunte din viata ta intima din trecut. Te poti folosi de experientele anterioare insa pentru a clarifica care sunt nevoile tale actuale.
4. Evita intotdeauna subiectele delicate precum religia sau politica.
Noua interpretare: Chiar daca nu e nevoie inca de la prima intalnire sa afli cu cine si de ce a votat partenerul la ultimele alegeri, convingerile politice sunt destul de importante, in cazul in care iti doresti o relatie serioasa alaturi de el. La fel si cele religioase. Sigur, sunt multe cupluri care reusesc sa treaca cu bine peste diferente de acest gen dar e mai bine sa le cunosti inca de la inceput – daca exista – pentru a putea observa daca va incadrati si voi in aceasta categorie sau nu.
5. Nu ii dezvalui dorinta ta de a avea copii, o noua cariera sau orice alt tel important.
Noua interpretare: Sigur, nu e nevoie sa ii dai inca de la prima intalnire ultimatumuri de genul „daca nu vrei copii nu avem nicio sansa, pentru ca asta imi doresc eu”. In acelasi timp insa, nu trebuie nici sa te dezici de ceea ce te face sa fii tu, de idealurile si dorintele tale pentru viitor. Daca iti doresti o cariera, o viata de familie sau orice altceva care conteaza pentru tine intr-o mare masura, trebuie sa poti sa i-o spui si partenerului. E mai bine si pentru el sa fie la curent inca de la inceput cu astfel de lucruri.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›