Casatorie
Unii dintre noi, simt esecul unei relatii si se pregatesc din timp. Altii, dimpotriva, se trezesc pe nepusa masa in situatia de a-si auzi sotul sau sotia cerandu-i divortul. Nimic nu vine din senin insa. Oirce relatie evolueaza in timp si daca esti atenta, poti sesiza directia inspre care se va indrepta. In cazul in care esti luata pe nepregatite, emotiile puternice, negative ale momentului, te pot determina sa faci cateva alegeri extrem de proaste care pe termen lung sa iti dauneze, in special daca ai si unul sau mai multi copii.
Ce optiuni are insa o mama care fie isi doreste ea divortul, fie a fost pusa in fata faptului implinit de catre sotul ei? Ei bine, in primul rand nu trebuie sa cedezi impulsurilor de moment ci sa iti pastrezi mintea limpede. Apoi, in cazul in care esti pierduta si nu stii ce trebuie sa faci, tine cont de sfaturile de mai jos care te pot ajuta cu cateva idei de baza:
1. Nu intra in panica. Cunoasterea inseamna putere. Prin urmare, in loc sa cedezi emotional si sa te consideri absolut pierduta, educa-te. Ia-ti cartile necesare, citeste siturile de specialitate, afla tot ce trebuie sa stii despre divort si implicatiile acestuia atat din punct de vedere legal cat si personal.
2. Nu te baza doar pe sfaturile celor din jur. Intalneste-te cu un avocat, poate chiar cu mai multi, afla de la ei care sunt optiunile tale si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi mai departe. Nu cadea la intelegere cu viitorul fost sot inainte de a evalua foarte bine ceea ce ti se ofera si ceea ce iti doresti tu. Cat priveste sfaturile celor din jur, ele sunt utile dar in acelasi timp nu sunt neaparat si de specialitate. In masura in care iti permiti efortul financiar, avocatul este cea mai buna solutie.
3. Nu te imprumuta din toate partile – inca. Daca nu iti permiti un avocat decent sau esti in mare nevoie de bani, incearca mai intai un imprumut pe cardul de credit. Lasa prietenii si familia pe mai tarziu, cand vei avea cu adevarat nevoie de ei in cazul in care lucrurile se complica. Daca te bazezi pe sotul tau din punct de vedere financiar, el ar trebui sa acopere costurile legale si in final sa iti ramburseze creditul luat de la banca. Nu o va face insa daca banii sunt imprumutati de la rude sau prieteni, fara forme legale.
4. Nu-l lasa pe sotul tau sa te intimideze. Poate ca stie ce sa spuna pentru a te speria si a te pune pe ganduri dar stai linistita: avocatul nu se va speria de acuze, de pretentii sau amenintari. In cazul in care amandoi sunteti reprezentati legal, lasa avocatii sa discute intre ei.
5. Nu te arunca in bratele altui barbat. Nici macar in cazul in care sotul tau te-a inselat. Pana la sentinta de divort, esti inca sotia sa. Nu comite adulter. O asemenea escapada iti va dauna in momentul in care vei cere custodia copiilor.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›