Casatorie
O casnicie fericita se bazeaza intotdeauna pe incredere reciproca fara urma de indoiala. Daca iti doresti un asemenea mariaj, nu trebuie sa lasi lucrurile sa decurga de la sine. Actiunea si iubirea reprezinta motoarele unei relatii perfecte care insa nu au niciun impact fara acea baza, fundamentul pe care sa poata fi construit viitorul unui cuplu.
Increderea se manifesta in multe forme, dintre acestea le vom enumera in cele ce urmeaza pe cele mai importante.
1. Increderea ca veti fi intotdeauna fideli unul celuilalt. De aici incepe de altfel orice relatie monogama. Odata pierduta aceasta incredere, rareori se intampla ca o casnicie sa supravietuiasca, indiferent de cat de puternice sunt sentimentele. Da, partenerii se pot impaca dupa o relatie extramaritala dar niciodata nu vor mai fi la fel de apropiati si nici nu vor mai fi capabili de aceeasi comunicare sincera si constructiva. Daca esti nefericita si simti ca lucrurile nu merg, actioneaza, incearca sa rezolvi problemele din cadrul cuplului, apeleaza la un consilier dar niciodata la un amant.
2. Increderea ca nu va veti abuza, respinge, rani sau controla unul pe celalalt. Pentru ca atmosfera care prieste cel mai bine unei relatii serioase este una de calm si siguranta. Ranile si abuzurile nasc teama care in cele din urma va submina increderea, indepartandu-va unul de celalalt. Controlul de asemenea distruge increderea indiferent de care parte a baricadei te-ai afla.
3. Increderea ca va iubiti unul pe celalalt fara motive ascunse. Atat tu cat si partenerul tau de viata trebuie sa fiti siguri ca va oferiti unul altuia iubire sincera, din suflet. Ca sentimentele care v-au legat la inceput si care va mentin impreuna sunt reale si nu exista motive ascunse pentru niciunul din voi. Ca veti ramane impreuna indiferent de situatia financiara, de pierderea statutului social sau alte probleme care pot aparea pe parcurs.
4. Increderea ca nu va veti abandona unul pe celalalt in caz de neintelegeri, manie sau suprare. Conflictele sunt inevitabile intr-o relatie pe termen lung. Nu veti putea gandi sau actiona la fel de fiecare data, fiecare avand propria sa individualitate. Asigura-te ca atat tu cat si partenerul puteti sa va exprimati frustrarile, nevoile si dezacordurile fara frica de repercursiuni, abandon sau abuzuri. Ca puteti comunica sincer si constructiv indiferent de subiectul discutiei si nu folositi amenintari atunci cand discutati in contradictoriu.
5. Increderea ca in orice moment atat tu cat si relatia sunteti o prioritate pentru partener, indiferent de circumstante. Sa stii mereu ca promisiunea de iubire eterna facuta la inceputul relatiei este una reala, ca partenerul nu te va abandona la greu si ca oricare ar fi situatia, tu si relatia veti fi prioritatea sa. Ca vei beneficia intotdeauna de atentie totala si nu vei fi neglijata.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›