Casatorie
Divortul reprezinta o finalitate pe care nici un cuplu nu si-o doreste si cu atat mai putin si-o poate imagina la inceput, in perioada asa-zisa de aur a relatiei. Uneori insa, din varii motive, cei doi soti ajung la concluzia ca o asemenea decizie e semnificativ mai buna decat continuarea impreuna, pe acelasi drum. Moment in care, aleg sa puna capat casniciei. Sa divorteze. Care sunt cauzele care pot duce la un asemenea deznodamant? Iata in continuare cateva dintre cele mai surprinzatoare lucruri care pot influenta o casnicie negativ:
Copilaria marcata de situatii similare
Nu e o regula. Copiii proveniti din familii dezbinate nu se transforma neaparat in adulti care vor avea aceeasi soarta. Au insa sanse mai mari sa isi copieze predecesorii si sa faca aceleasi greseli care sa duca la aceeasi finalitate. Potrivit unui studiu realizat de revista „Psychological Science” pe un esantion de 20.000 de persoane din Suedia, adulti care provin din familii destramate, sansele ca aceste persoane sa aiba la randul lor casnicii esuate este considerabil mai mare decat in cazul celor care au crescut in familii traditionale. Mai mult, studiul arelevat faptul ca parintii adoptivi nu au avut nicio influenta, in ciuda faptului ca i-au crescut mai departe in familii formate din doi parinti.
Prea multe optiuni
Surprinzator pentru unii, cat se poate de normal pentru altii, cu cat numarul potentialilor parteneri creste, cu atat mai mari sunt si sansele de a ceda tentatiei si de a-ti insela partenerul. Potrivit cercetatorilor de la universitatea Suny Albany, persoanele care calatoresc mult in interes de serviciu sau care prin natura slujbei au sansa de a intalni zi de zi o multime de oameni noi, vor ajunge la divort intr-o proportie mai mare decat cei care duc o viata mai simpla, mai linistita. Cu cat oferta este mai mare, cu cat posibilitatile de a dezvolta noi relatii sunt mai mari, cu atat mai mult creste si tentatia. Nu toti cei care duc vieti active vor si ceda acestei tentatii insa o parte din ei o vor face.
Casatoria la momentul nepotrivit
Te-ai casatorit prea repede sau prea tarziu? Ei bine, sansele la divort in aceste doua cazuri cresc de asemenea, considerabil. Prea repede poate insemna in acest context doua lucruri. In primul rand, ne putem referi la casatoria oficiata in tinerete, inainte de maturitate, o decizie care de multe ori se poate intoarce impotriva noastra in timp. In al doilea rand, ne referim si la decizia de a te casatori, luata la inceput de relatie, inainte ca cei doi parteneri sa se cunoasca cu adevarat, sa stie daca sunt ompatibili sau nu, o decizie luata in perioada de pasiune in care toate trasaturile negative si incompatibilitatile sunt ignorate.
In fine, divortul poate aparea si in cazul in care doi parteneri iau decizia de a se casatori mult prea tarziu. Adica, dupa ani si ani de relatie, timp in care s-au obisnuit cu un anumit stil, in care relatia lor a evoluat intr-o anumita directie. Casatoria este o schimbare totala a acelei directii, una care se poate dovedi neinspirata atunci cand cei doi nu reusesc sa ii faca fata. Tabieturile si rutinele solidificate pana la acel moment, nu vor fi usor de desfacut la momentul casatoriei. Asta nu inseamna ca acestea trebuie schimbate insa in general, oamenii asociaza casatoria cu fel si fel de asteptari care de cele mai multe ori impun aceste schimbari.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›