Casatorie
Ca si finalitate a unei relatii, divortul este probabil cel mai greu de digerat si asta pentru ca de cele mai multe ori implica un efort mai mare dar si schimbari semnificative in viata de zi cu zi, ca sa nu mai vorbim si despre implicatiile legale. Nimeni nu isi imagineaza ca se poate ajunge aici, cel putin nu la inceput de relatie, cand viata in doi pare perfecta din toate punctele de vedere. Uneori insa, nu avem de ales iar decizia de a divorta, oricat de greu ar fi de luat ea, pare mai de dorit decat alternativa, cea de a continua intr-o relatie dezechilibrata si nefericita.
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai surprinzatoare cauze ale divortului. In continuare, vom dezbate pe aceeasi tema, punctand inca cateva astfel de motive:
Personalitatea extrovertita
In primul rand, o personalitate extrovertita, exuberanta, poate cauza probleme in cazul in care unul dintre cei doi soti nu este pe aceeasi lungime de unda. Surprinzator insa, potrivit unui studiu publicat in Psychological Reports, atunci cand barbatul este cel extravertit, sufletul petrecerilor, chiar daca si sotia sa are o personalitate similara, sansele de divort cresc considerabil.
Esti independenta financiar
In familiile traditionale, in care barbatul era cel care punea painea pe masa sau, cel care punea cea mai mare bucata de paine pe masa, multe femei ignorau o multime de probleme care apareau in viata de zi cu zi a cuplului. Si, o faceau pentru ca se simteau nesigure din punct de vedere financiar, temandu-se ca in cazul divortului vor avea de suferit din acest punct de vedere. Atunci cand femeia este independenta financiar si capabila sa isi poarte singura de grija, mare parte din aceasta teama dispare. Prin urmare, in cazul in care lucrurile nu merg asa cum ar trebui, va fi mai predispusa la a lua decizii majore precum cea de a divorta de partener si de a-si lua viata de la capat.
Aceleasi efecte le poate avea si educatia superioara. O femeie educata si sigura pe ea si pe calitatile sale va trece mai greu cu vederea greselile repetate sau defectele partenerului de viata.
Copiii au crescut
Traim intr-o societate in care persista mitul potrivit caruia copiii care provin din familii destramate au de suferit din varii puncte de vedere. Prin urmare, sotii cu copii, aleg de multe ori sa isi ignore problemele de cuplu, chiar si atunci cand viata in doi devine insuportabila. Si o fac de dragul celor mici, pentru a-i proteja de efectele adverse pe care divortul le poate avea asupra psihicului lor.
Sigur, uneori copiii vor suferi mai mult atunci cand parintii nu se inteleg si traiesc intr-o tensiune constanta insa asta nu inseamna ca mitul a fost deja desfiintat. Multa lume continua sa creada in importanta unei familii compusa din doi parinti si copiii lor. In timp insa, copiii cresc, pleaca de acasa, isi intemeiaza propriile familii si isi pierd dependenta fata de parinti. Prin urmare, odata ce copiii au ajuns la maturitate, cei doi soti si parinti pot divorta fara sentimentele de vinovatie aferente.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›