Casatorie
Ca si cuplu casatorit, oricare ar fi telurile voastre de viitor, personale sau comune, asigurati-va ca discutati mereu despre cele mai importante aspecte legate de acestea si ca sunteti mereu la curent cu tot ceea ce se intampla in viata fiecaruia. Cuplurile care au cele mai mari sanse de succes in ceea ce priveste casnicia stiu sa isi pastreze liniile de comunicatie mereu deschise, stiu cat de important este sa comunice sincer, sa se asculte unul pe celalalt si sa nu evite conversatiile dificile. Cat priveste lucrurile care trebuiesc discutate neaparat, iata cateva sugestii:
1. Stiluri diferite in administratea banilor? Asigurati-va ca ajungeti pe aceeasi lungime de unda!
Daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste cheltuielile si economiile, nu va veti putea astepta nici sa luati deciziile financiare majore de comun acord. Mai mult, in cazul in care nu ajungeti la un acord comun in ceea ce priveste aceste aspecte ale vietii in doi se poate ajunge la certuri majore, neintelegeri si in final infidelitate financiara. Cele mai importante trei elemente ale bunei intelegeri, si in domeniul financiar la fel ca in toate celelalte domenii sunt compromisurile, intelegerea si transparenta. Prin urmare, nu evitati niciodata discutiile pe tema banilor, chiar daca la inceput vi se va parea greu sa va deschideti intru totul.
2. Care sunt planurile pentru pensie?
Strans legate de discutiile despre bani, economii si cheltuieli, trebuie sa fie si discutiile despre planurile pentru mai tarziu, cand ajungeti la varsta de pensionare. Includem aici atat asigurarile pentru pensiile private si asigurarile medicale in caz de boala cat si discutiile despre visele si dorintele care pot fi puse in aplicare la varsta a treia. Unii si-ar dori sa se retraga undeva la tara, altii dimpotriva, si-ar dori sa calatoreasca in jurul lumii. Oricare ar fi tintele voastre, acestea trebuie discutate si evident, cu ajutorul compromisurilor, trebuie sa ajungeti la concluzii comune.
3. Cine ar putea fi gardianul copiilor?
Nimeni nu se asteapta la tragedii dar acestea pot aparea in viata fiecaruia dintre noi fara niciun fel de semn prevestitor. Prin urmare, in cazul in care aveti copii, trebuie sa discutati si aceasta problema si anume, in grija cui i-ati lasa in cazul in care voi nu ati mai fi. Poate alegeti un cuplu de prieteni buni, poate un membru al familiei. Asigurati-va ca amandoi sunteti de acord cu persoana sau persoanele alese si, chiar daca sunteti absolut siguri ca nimic nu se poate intampla, sa discutati pe aceasta tema atat in doi cat si cu cei pe care i-ati ales.
4. Parintii si socrii. Cum va veti ingriji de ei la batranete?
In tinerete, ne inchipuim ca parintii nostri sunt nemuritori. Realitatea ne deschide ochii insa pe masura ce timpul trece, si ii vedem cum imbatranesc si isi pierd puterile. Chiar daca la inceputul casniciei nu ti-ai pus aceasta problema, pe parcurs insa va trebui sa discutati impreuna despre felul in care va veti ocupa de parintii vostri atunci cand ei vor fi batrani si vor avea nevoie de ajutor. Aveti suficienti bani pentru a le asigura asistenta medicala de care au nevoie? Daca nu, cum ii veti putea ajuta? Care sunt alternativele?
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›