Casatorie
Pentru unele cupluri, perioada logodnei e cea mai frumoasa perioada din viata lor. Pentru altele insa, mai ales cea in care isi planifica si nunta, se transforma incetul cu incetul intr-o perioada de cosmar in care domina stresul iar certurile sunt la ordinea zilei. Lunile in care iti planifici nunta, cu sau fara ajutorul viitorului sot si a celor din jur, iti pot ruina relatia. Din fericire insa, sunt o multime de masuri pe care le poti lua pentru a preveni dezastrele de acest gen. Sa le enumeram pe rand pe cele mai importante:
Stabiliti impreuna cateva reguli de baza inainte de a incepe pregatirile. Poate ca tu iti doresti o nunta in aer liber, el la un castel. Poate tu iti doresti sa implici si parintii, el isi doreste sa faceti totul in doi. Exemplele pot continua, important este insa nu ce fel de contradictii aveti ci felul in care reusiti sa le depasiti si sa ajungeti la un numitor comun. Nu veti putea face doua nunti in acelasi timp prin urmare, va trebuie sa dicutati despre toate aspectele legate de nunta si sa va puneti de acord asupra celor pe care le considerati ca fiind importante. Evident, cu asta incepeti, e primul pas.
Nu-l obliga pe logodnicul tau sa se ocupe de detalii pe care el le considera superflue sau de care nu ii pasa catusi de putin. Poate ca nu iti place dar crede-ma, e de preferabil sa te ocupi doar tu de anumite aspecte decat sa creezi conflicte in cadrul cuplului din cauza lor.
Impaca-te cu gandul ca vei fi mireasa. Nu te lasa pusa la pamant de emotii si nu abandona munca doar pentru ca ti-e frica de ce va urma. E normal, ai in fata un imens necunoscut, o noua viata in care vei pasi fie cu stangul, fie cu dreptul, in functie de felul in care reusesti sa faci fata trairilor. Incearca sa te simti cat mai confortabil in pielea ta, impaca-te cu gandul ca vei fi mireasa. La urma urmei, e alegerea ta.
Nu accepta sa locuiti impreuna cu viitorii socrii. Poate fi extrem de tentant, mai ales daca vreti sa economisiti ceva bani pentru bugetul nuntii. Nu e o alegere inteleapta. In majoritatea cazurilor, o asemenea decizie nu e altceva decat o reteta pentru dezastru.
Nu ii critica in public familia sau prietenii chiar daca si-au depasit atributiunile. Evident, vei simti nevoia de a te elibera de stresul cauzat de implicarea altora in deciziile tale. Inainte de nunta insa, nu e momentul potrivit pentru asta. Discuta eventual cu logodnicul tau, spune-i ce anume te deranjeaza, incearca sa il implici pe el mai mult.
Nu lasati pregatirea nuntii sa va acapareze complet vietile. Sigur, in unele zile vi se va parea imposibil. Doar aveti atatea de rezolvat… Atentie insa, e nevoie si de timp liber, de momente de relaxare pe care sa le petreceti impreuna, facand ceea ce va place. Programati prin urmare si astfel de momente, fie ca iesiti la film, la cina sau in vizita la prieteni.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›