Casatorie
Daca in urma cu cativa ani buni majoritatea tinerilor se casatoreau inca din cel de-al doilea deceniu de viata, lucrurile par sa se fi schimbat in ultima perioada cand, din ce in ce mai multi aleg sa faca acest pas mult dupa implinirea varstei de 30 de ani. Iar asta nu e neaparat un lucru rau, chiar daca oarecum contravine traditiilor. De ce e bine sa te casatoresti mai tarziu? Iata cateva exemple concrete:
Ai avut parte de suficient de multe relatii, intalniri, experienta de viata si lucruri din care sa inveti. In mod normal, pana la varsta de 30 de ani stii ce anume iti doresti, te-ai descoperit pe sine, sansa de a face alegeri gresite este mai mica decat in urma cu un deceniu. Cu alte cuvinte, esti mai matura.
Cu exceptia celor care si-au trait adolescenta ascunsi intre cei patru pereti ai casei, majoritatea dintre noi am avut parte si de relatii, de dragoste si mai ales de dezamagiri. Pentru ca in mare parte din cazuri, relatiile din tinerete ard intens dar ard repede. Si de multe ori lasa urme si rani care nu trec cu una, cu doua ci au nevoie de timp pentru a se vindeca. Pana la varsta de treizeci de ani insa, dezamgirile de la 18, 20 sau 25 de ani sunt de mult uitate. Poti incepe o relatie stabila fara sa fii nevoita sa cari in carca si un bagaj negativ de sentimente care sa te traga in jos.
E varsta la care faci primii pasi in viata in calitatea de adult. Varsta la care iti capeti independenta si incepi sa te descoperi. Sunt anii placerilor, ai petercerilor, ai studiului cu adevarat important pentru viitor si al cautarilor de sine. Anii in care vei avea parte de o multime de experinete de toate soiurile din care sa acumulezi cunostinte, anii care te formeaza ca om.
In perioada facultatii esti mai matura decat in perioada liceului. Viata nu sta pe loc iar experienta continua sa se acumuleze. La treizeci de ani ai vazut si trait suficient de multe pentru a putea decide mai bine in ceea ce priveste viitorul. In plus, daca ai avut parte si de relatii serioase, ai avut suficient timp la dispozitie sa inveti si ce inseamna comunicarea, cat de importanta este ea intr-o relatie si ce anume trebuie sa faci pentru a te ocupa de acest aspect al vietii de zi cu zi.
Timp pe care sa il petreci facand numai ce iti place, cand iti place, cum iti place. Timp pentru a te descoperi, pentru a invata tot ceea ce ai nevoie si pentru a-ti construi o cariera in cazul in care te intereseaza acest domeniu. Esti suficient de matura acum pentru a nu te mai simti inlantuita atunci cand esti intr-o relatie serioasa si esti capabila de a imparti viata cu o alta persoana.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›