Casatorie
Oricat de linistita ar fi viata de femeie casatorita, chiar daca armonia este cea care domneste in relatia dintre tine si sotul tau, din cand in cand, sunt necesare si discutii serioase care fac parte in mod natural din procesul de comunicare. Fie ca e vorba despre bani, despre viata intima sau despre copii, mereu apar probleme care trebuie discutate si rezolvate, topice importante care sub nicio forma nu trebuie trecute cu vederea. Important este insa in acelasi timp sa stii cum sa iti abordezi partenerul, sa il provoci la discutie si sa rezolvati chestiunile serioase in cel mai natural si uman mod cu putiinta.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in comunicare:
1. Cel mai important lucru la care trebuie sa te gandesti inainte de a initia o discutie este dispozitia ta pentru dialog. Fiecare trebuie sa isi spuna parerea, fara intreruperi sau ridicari de voce. Acest lucru inseamna ca trebuie sa iti astepti randul pentru a-ti spune parerea.
2. Cand sotul tau iti spune ceva important, repeta pe scurt ce ai auzit pentru a-i arata ca ai fost atenta la cuvintele sale si ca nu le-ai ignorat. Crede-ne, oricat de ciudat ti s-ar parea, functioneaza intotdeauna!
3. Evita toate gesturile negative care fac parte din repertoriul tau de limbaj non-verbal. Si nu iti da ochii peste cap atunci cand auzi ceva care ti se pare deplasat sau cu care nu esti de acord.
4. Proceseaza informatiile pe care le primesti inainte de a reactiona la ele si de a adopta o atitudine defensiva in cazul in care nu esti de acord cu cele auzite. Gandeste-te inainte de toate ca poti sa intelegi gresit o chestiune, problema fiind la tine si nu la cel care ti-o comunica.
5. Asteapta-te intotdeauna la ce e mai bine, nu la ce e mai rau. Atitudinea pozitiva este foarte importanta intr-o discutie serioasa si reprezinta un prim pas catre intelegere si poate duce la rezolvarea problemei.
6. Atunci cand sotul tau are dreptate intr-o privinta sau alta, arata-i ca ai inteles ceea ce a avut de spus inainte de a adauga si tu versiunea proprie.
7. Nu initia discutii serioase imediat dupa ce ai facut dragoste, in pat, in timpul meselor sau in momentele in care sunteti certati sau suparati unul pe celalalt. Calmati-va si planificati impreuna un moment propice pentru o discutie civilizata.
8. Incepe propozitiile cu „eu” in loc de „tu” pentru a evita situatiile in care sotul tau se simte acuzat, aratat cu degetul. Spre exemplu, e corect sa spui „ma simt foarte rau atunci cand sunt ignorata” dar deloc indicat sa ii spui „ma faci sa ma simt rau ingorandu-ma”.
9. Incurajati-va si multumiti-va unul altuia de fiecare data cand aveti ocazia sa o faceti.
10. Atentie la obiceiul prost de a parea enervata si itirata mai tot timpul, in special in timpul discutiilor serioase.
11. Atunci cand ai ceva de spus pe un subiect sensibil, adreseaza problema sotului tau dar lasa-l sa isi aleaga momentul oportun pentru discutie, nu te impune neaparat atunci cand simti tu.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›