Casatorie
Multi aleg sa se casatoeasca de tineri. Unii au succes in alegerile pe care le fac in vreme ce altii – majoritatea cuplurilor de acest gen – ajung la concluzia ca s-au grabit, fiind mult prea imaturi pentru o casnicie. Nimeni nu poate spune insa care e varsta potrivita pentru a face acest pas, fiecare om fiind diferit, maturizandu-se intr-un alt ritm decat oricine altcineva. Putem insa face o legatura directa intre greselile specifice tineretii si esecul in casnicie, greseli care pot fi evitate cu usurinta cata vreme stii ce trebuie sa faci pentru a nu esua. Iata cateva exemple care speram noi, te vor ajuta.
Prin urmare, inainte de a accepta cererea in casatorie, tine cont de sfaturile noastre, incercand in acelasi timp sa eviti erorile de mai jos:
Nu iei casnicia in serios.
In cazul in care te casatoresti devreme, la doar douazeci de ani sau in perioada de pana la varsta de douazeci si cinci, sunt mari sanse sa nu fii suficient de matura pentru a lua in serios casnicia. Decizia de a te casatori ori de a accepta o cerere in casatorie nu trebuie luata de pe o zi pe alta si nici sub influenta unor impulsuri de moment. Nu trebuie sa o faci pentru a scapa de acasa ori pentru a te adapta unor asteptari sociale ori familiale. Inainte de toate, te casatoresti pentru ca iti doresti cu adevarat acest lucru si esti sigura – macar la momentul respectiv – ca viitorul tau sot este potrivit pentru tine.
Iubirea e importanta, la fel sunt insa si banii.
Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face atunci cand te casatoresti in a doilea deceniu de viata, este sa omiti din vedere importanta stabilitatii financiare din cadrul cruplului. Sigur, in tinerete, sentimentele si idealismul sunt doua notiuni mult mai importante decat banii, pe care ii privesti oarecum cu suspiciune. Odata ce te confrunti insa cu probleme de acest gen, descoperi pas cu pas faptul ca notiunea de securitate financiara nu poate fi trecuta cu vederea.
Tolerezi comportamentul inadecvat sau abuziv.
Pentru a functiona, o casnicie presupune o serie de sacrificii si compromisuri. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa te neglijezi, sa te pui pe plan secund ori sa accepti orice din partea partenerului doar de dragul de a nu divorta de el. Casnicia e o institutie sacra, dar la fel, sacra trebuie sa fie si integritatea ta fizica si mentala.
Ignori semnalele de alarma.
Iubirea este de obicei oarba, impiedicandu-te sa vezi adevarata fata a partenerului. De aceea, decizia de a te casatori, nu trebuie luata de pe o zi pe alta si nici dupa doar cateva intalniri romantice in oras. Semnale de alarma ti se vor oferi pe parcurs daca este cazul, important e sa nu le ignori, orbita de iubire si pasiune ori din frica de a nu ramane singura. Avantul tineretii te poate convinge sa renunti la valorile tale, odata cu maturitatea insa, totul se schimba.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›