Casatorie
Odata ajunsi la maturitate, stim cu totii ca viata nu e deloc de basm. Undeva in subconstient, continuam sa ne mintim singuri, sa ne impunem ganduri frumoase despre un viitor luminos, macar in ceea ce priveste viata de cuplu. Ne imaginam zi de zi un final de poveste cu o nunta minunata, de cele mai multe ori realitatea izbindu-ne frontal inca din primele luni ale casniciei.
Si asta pentru ca in lumea reala, povestile cu iz de animatie Disney nu isi au locul. Asta nu inseamna insa ca un mariaj nu poate fi fericit. Trebuie sa stii insa la ce sa te astepti de la viata in doi si sa faci tot ce iti sta in putiinta pentru a face din casnicia ta una reusita. Iar uneori chiar si cele mai putin romantice sau lipsite de importanta detalii ale mariajului te vor ajuta sa te descoperi pe tine insuti, sa te maturizezi, sa inveti sa apreciezi ceea ce ai si sa te bucuri de toate aceste lucruri deopotriva. Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre viata de femeie casatorita inainte de a-ti pune verigheta pe deget.
1. Vei avea momente in care il vei privi pe barbatul de langa tine intrebandu-te: „Asta sa fie totul? Pentru totdeauna?”
Inainte de casatorie, cand iti inchipui ca l-ai gasit pe barbatul perfect, totul pare ca de basm. Chiar si ziua nuntii, e un moment special, dominat de fericire si incredere in viitor. Te trezesti apoi intr-o zi descoperind ca sotul tau, oricat de special ar fi el, nu e persoana care sa te faca fericita in fiecare zi a vietii tale. Vor fi zile in care vei pune sub semnul intrebarii insasi decizia de a te fi casatorit cu el. Nu casnicia ta are probleme insa. In ziua nuntii, in luna de miere sau imediat dupa, lucrurile nu sunt atat de complicate. Nu ai motive de ingrijorare, totul merge ca pe roate. Odata cu timpul, apar si problemele si odata cu ele si intrebarile. Sigur, povestea nu e mereu la fel de frumoasa ca in paginile basmelor dar trebuie sa constientizezi faptul ca asa e viata, si nu degeaba juramintele casniciei spun „la bine si la rau”. Prin urmare, trebuie sa fiti dispusi amandoi sa alcatuiti o echipa si sa tratati toate problemele care apar cu seriozitate si incredere.
2. Vei munci mai mult decat ti-ai imaginat vreodata.
La inceput, cand lumea iti spune ca e nevoie de munca pentru ca o casnicie sa functioneze, iti inchipui ca acea munca presupune rabdare si timp pentru a te putea acomoda cu toate tabieturile si obiceiurile partenerului, cu defectele sale pe care inca nu le-ai descoperit. Daca ar fi atat de simplu…
O relatie este insa mult mai complicata decat atat. Va trebui sa va descoperiti si sa invatati unul despre celalalt la fel ca si cum ati invata geografia sau istoria. Si nu veti termina acest proces niciodata. Veti creste si evolua impreuna si veti descoperi care sunt caile de a mentine relatia pe linia de plutire pe masura ce nevoile se schimba. E o munca continua dar efortul e pe deplin meritat.
Scris de Caesar
Casatorie
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›
Un comentariu la Lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre casnicie
Pingback: Lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre casnicie (II) | DinDragoste.ro