Casatorie
Fie ca tocmai ai incheiat luna de miere sau sunteti deja de douazeci de ani impreuna, ai mereu ceva nou de invatat despre partenerul de viata. Iar daca te bazezi pe faptul ca il cunosti deja prea bine, vei avea mare probleme in casnicie. Sigur, poate mare parte din lucrurile despre care vom discuta in acest articol le stii deja. Poate nu. Prin urmare, iata care sunt cele mai importante informatii care te vor ajuta in casnicie:
1. Cand are nevoie de spatiu
Multi barbati au nevoie de spatiu atunci cand sunt coplesiti de probleme si stres. La fel se intampla insa si in momentele in care tocmai s-au intors de la munca. Daca il sufoci imediat cu atentia ta incepand sa ii povestesti tot ce s-a intamplat pe parcursul zilei, nu vei face decat sa il supui unui stres si mai mare. S-a intors acasa, acorda-i cateva minute in care sa isi revina si sa se elibereze de stresul de la locul de munca. Ai sanse mai mari sa ii castigi atentia totala imediat dupa.
2. Cand te asculta cu adevarat
Vorbesti cu el dar pare ca e atent in alta parte, priveste in jur si privirea sa cade pe orice altceva decat pe tine. Ai impresia ca nu te asculta? Poate ca ai dreptate, poate nu. Faptul ca nu te priveste in ochi, nu e neaparat un semn ca e indiferent la cuvintele tale. In loc sa ii urmaresti privirea, urmareste-i felul in care iti raspunde. In marea majoritate din cazuri, vei descoperi ca e acolo, te asculta, e prezent si activ in discutie. Iar daca simti cu adevarat ca e in alta parte, atrage-i atentia frumos, fara a-l acuza de insensibilitate.
3. Care e cea mai buna metoda de a va certa
Certurile si discutiile in contradictoriu sunt greu de evitat intr-o relatie sanatoasa. Sunt insa metode bune de a te certa cu partenerul si metode rele. Evident, cele din a doua categorie se rezuma la urlete, tipete, injuraturi si acuze. A stii sa te certi constructiv pe de alta parte implica in aceeasi masura capacitatea de a-ti argumenta ideile, de a nu ignora argumentele partenerului si neaparat, de a purta o discutie calma, care sa nu degenereze la prima opinie diferita.
4. Care subiecte de discutie trebuie evitate
Poate nu ii place sa discutati despre mama sa si despre felul in care aceasta nu stie gati. Sau cat de dezordonat e atunci cand se intoarce obosit de la locul de munca. Ori, despre faptul ca munceste prea mult sau prea putin. In cadrul unei casnicii, trebuie sa stii care sunt si aceste limite, care sunt subiectele pe care le poti aborda direct, si cele pe care trebuie sa le ocolesti sau sa le maschezi.
5. Ca niciodata nu vei cunoaste totul despre el
Oricat de mult ati comunica si oricat de bine ar decurge aceasta, nu il vei putea cunoaste niciodata in proportie de suta la suta si e normal sa se intample asa. Vital, in orice relatie, e ca ambii parteneri sa nu se opreasca niciodata din a invata unul despre celalalt. Pentru ca desi in sinea lor raman aceeasi oameni de la inceput, multe lucruri se schimba odata cu experienta de viata si cu varsta.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›