Casatorie
Multi oameni se casatoresc, inchipuindu-si ca vietile lor se vor imbunatati ca urmare a acestei decizii. Pentru unele cupluri acest ideal aduce si rezultate pozitive, pentru altele nu. Fericirea in casnicie depinde insa de o multime de factori, simplul act al schimbului de verighete nefiind suficient pentru a o asigura. E nevoie de compatibilitate, de interese comune, de sentimente puternice, comunicare si asa mai departe. Inainte de toate insa, daca ne dorim o casnicie reusita, trebuie sa renuntam la stereotipurile si miturile urbane pe care le-am invatat de la prieteni si membrii familiei si sa incercam sa ne ingrijim de relatiile noastre asa cum sunt ele, cu particularitatile care le fac unice. Cat priveste miturile si stereotipurile la care putem renunta, iata cateva exemple concrete:
Daca te opresti pentru cateva secunde sa te gandesti la ideea conform careia toate lucrurile se schimba in bine intr-o relatie atunci cand te casatoresti, iti dai seama de cat este ea de absurda. Cu toate acestea, multi oameni sunt de parere ca lucrurile ar fi chiar atat de simple, casnicia rezolvand toate problemele dintr-o relatie ba mai mult chiar imbunatatind-o, facand-o sa reziste mai bine in timp si asa mai departe.
Imagineaza-ti doi oameni nefericiti, care au parte de vieti cat se poate de anoste si lipsite de pozitivitate: joburi prost platite, sanatate precara, obiceiuri proaste si atitudini negativiste si toxice. Sa presupunem apoi ca acesti oameni s-ar intalni, ar forma un cuplu dupa care s-ar casatori. Ar rezolva uniunea lor toate problemele? Evident ca nu. Exemplul al doilea: doi oameni care la inceput au fost atrasi unul de celalalt, au format o relatie care a evoluat insa cat se poate de prost. Cei doi nu au nimic in comun, personalitatile lor nu sunt deloc complementare, tot ceea ce simt, fac si viseaza se afla in contradictie cu viziunea despre viata a partenerului. Se casatoresc, imaginandu-si ca tot ceea ce ii desparte ii va uni de acum incolo. Gresesc evident, relatia lor neavand nicio sansa, cu sau fara acte.
Toata lumea isi inchipuie ca odata ce se casatoresc, doi parteneri incep incetul cu incetul sa se concentreze pe alte lucruri, renuntand cu totul si cu totul la intimitate si la partea fizica a relatiei lor. Potrivit unui studiu realizat insa la Universitatea din Chicago, cuplurile casatorite fac dragoste cu 25% pana la 300% mai mult decat persoanele celibatare. E si normal, cei casatoriti au parte nu doar de stabilitate in viata lor de zi cu zi ci si de un partener care e mereu langa ei. Mai mult, experientele lor din dormitor sunt mai satisfacatoare, odata cu varsta si timpul indelungat petrecut impreuna crescand si sansele de a-ti cunoaste mai bine partenerul, de a te cunoaste si el la randul sau, de a stii ce trebuie sa faci pentru a avea parte de o experienta totala, satisfacatoare din toate punctele de vedere.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›