Casatorie
Nimeni nu isi doreste sa divorteze si cu siguranta nu se gandeste la acest lucru in ziua nuntii. Cu toate acestea, daca e sa ne luam dupa statistici, ajungem la concluzia ca divortul este o realitate, una dura dar greu de trecut cu vederea.
Mitul 1: Una din doua casnicii se incheie cu divort.
Fie ca sunteti impreuna inca din perioada liceului sau v-ati cunoscut de curand, odata ce faceti anuntul logodnei, se vor gasi si cei care sa va ameninte cu statisticile. Ca sansele sunt de 50 la 50. In mare masura au dreptate. Rata divorturilor este destul de mare dar in acelasi timp e marita si de cei care se casatoresc si divorteaza de mai multe ori in viata. Cei abonati la starea civila. In plus, aceleasi statistici ne spun ca femeile sunt in proportia cea mai mare cele care intenteaza divortul. Prin urmare, oricat de frica ti-ar fi de divort, sunt sanse ca tu sa fii cea care si-l va dori la un moment dat si nu sotul tau.
Mitul 2: Locuind impreuna inainte de casatorie scadeti sansele de a divorta mai tarziu.
Ei bine, acesta este unul dintre miturile care au si sens. Pentru ca e normal ca locuind impreuna inainte de casatorie, sa va cunoasteti mai bine inainte de a face pasul cel mare si in acelasi timp sa fiti in cunostinta de cauza atunci cand spuneti DA. Stiti deja ce inseamna sa impartiti totul, v-ati obisnuit cu tabieturile fiecaruia. Atentie insa: daca concubinajul a inceput datorita unei necesitati (chiria mia ieftina, cheltuieli mai mici) si nu din cauza ca asta va doreati amandoi, nu veti beneficia deloc de pe urma experientei. De altfel s-ar putea ca in loc sa va faca bine, sa va dauneze si sa va desparta la un moment dat. Concubinajul reduce sansele de divort cata vreme alegerea este una bine gandita si bazata pe sentimente.
Mitul 3: Sansele de divort sunt mai mici la al doilea mariaj decat la primul.
Din nou, pare cat se poate de logic. Pentru ca in mod normal, nimeni nu face a doua oara acest pas fara sa se gandeasca bine inainte de ce o face si cu cine. Daca are sanse sau nu sa isi intemeieze o familie. Si asta pentru ca persoanele care au trecut deja printr-un divort sunt mai mature, au ajuns la stadiul in care stiu ce vor de la viata in general si de la partener in particular.
Mitul 4: Mama este cea care primeste intotdeauna custodia parintilor.
E un mit care s-a raspandit datorita faptului ca marea majoritate a oamenilor cred ca asa ar trebui sa fie. Ca mama este cea indreptatita sa ramana cu copiii dupa divort. Adevarul este insa undeva la mijloc. Si asta pentru ca amadoi parintii sunt indreptatiti in egala masura sa ceara custodia. Iar aceasta va fi acordata in functie de interesele copilului. O va primi cu alte cuvinte, parintele care este cel mai capabil din punct de vedere financiar si emotional sa se bucure de ea. Sau, custodia va fi impartita in mod egal. Depinde, de la caz la caz.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›