Casatorie
Pentru majoritatea dintre noi, casatoria inseamna ceva permanent. Nimeni nu face promisiunea unui „pana ce moartea ne va desparti” cu gandul la o aventura de cateva luni si nimic mai mult. Realitatea insa ne loveste direct in fata atunci cand lumea ne e mai draga si jumatate din casatorii sfarsesc cu un divort, mai devreme sau mai tarziu. De ce? Ei bine, sunt o multime de lucruri care pot dauna grav unei relatii, daramite unei casnicii. Unele dintre acestea sunt cu efect imediat, altele se acumuleaza in timp. Oricare ar fi situatia ta, orice pretentii ai avea de la sotul tau sa partenerul alaturi de care te gandesti ca ai putea intemeia o familie, sunt cateva astfel de lucruri peste care nu vei putea trece ori peste care nici nu ar trebui sa treci. Obiceiuri proaste care de obicei inseamna sfarsitul unei casnicii. Sa le enumeram pe rand.
Bautul: Toti (sau cel putin aproape toti oamenii) beau la un moment dat alcool. Cu precadere la ocazii speciale, cand alcool inseamna fie un pahar de sampanie, coniac sau vin, fie o bere. Exista insa doua modalitati de a bea: cel ocazional si cel permanent. Iar cel permanent se traduce de obicei prin alcoolism, o boala care creeaza grave probleme in viata de cuplu. E absolut dureros sa iti privesti partenerul depasindu-si zilnic limitele, promitandu-ti de fiecare data ca se va opri si uitand de promisiune imediat ce pune mana pe o sticla. E greu sa te aduni emotional langa un alcoolic, la fel de greu sa rezisti si financiar, obiceiul fiind unul cat se poate de costisitor.
Fumatul: daca sunteti amandoi fumatori, obiceiul va dauna in mod special sanatatii si buzunarelor, tigarile fiind unul dintre cele mai scumpe vicii in ziua de azi. Daca partenerul e singurul care fumeaza in casa insa, dupa un timp iti va fi greu sa il suporti, sa vezi cum jumatate din buget se duce pe tigari, sa ii suporti mirosul de birt de fiecare cand intra in casa, cu atat mai putin sa il saruti. Iar daca fumeaza si altceva decat tutun, lucrurile se complica considerabil. Un singur lucru e clar: ce pare a fi dragut sau interesant la 21 de ani nu ne va parea la fel si la 35.
Jocurile de noroc: E o dependenta la fel ca oricare alta. O dependenta care netratata insa, te poate lasa fara economii, masina, casa, intr-o ruina financiara totala si fara nicio perspectiva de viitor.
Cheltuitul in exces: O alta mare problema. Pentru ca nimeni nu isi doreste sa traiasca alaturi de o persoana care nu se poate opri din cheltuit. Problemele financiare sunt problema numarul unu in ceea ce priveste motivele de divort din zilele noastre si, in cazul in care ruina financiara nu s-a produs ca urmare a obcieiurilor enumerate la punctele precedente, ea poate aparea si ca urmare a obsesiei cumparaturilor, mai ales atunci cand cumparaturile nu se reduc la lucruri minore si lipsite de importanta.
Abuzul: E cat se poate de evident ca abuzul nu face bine unei relatii. Sigur, cei casatoriti poate vor astepta mai mult pana sa isi ia lumea in cap si sa fuga cat vad cu ochii de partenerii abuzivi dar pana la urma o vor face cu siguranta. Cei care se respecta pe sine cel putin, care dau doi bani pe ei insisi.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›