Casatorie
Indiferent daca relatia dintre doi soti este buna sau mai putin buna, cand vine vorba de copiii lor, ei trebuie sa formeze o echipa. Cel mai sanatos mediu in care pot creste ei este acela in care au parte de atentia ambilor parinti, pentru buna lor dezvoltare. Nu spunem asta fara un motiv intemeiat. Oricat de buna ar fi o mama sau oricat de grijuliu ar fi un tata, exista un motiv pentru care copiii au nevoie de ambii pentru a se dezvolta sanatos.
Intr-un articol al publicatiei Psychology Today se subliniaza faptul ca parintii trebuie sa formeze o echipa, care sa lucreaze pe doua fronturi.
Manageri ai propriului camin. Parintii trebuie sa fie echipa manageriala care coordoneaza caminul in mod eficient. Ei trebuie sa se coordoneze reciproc si sa se completeze, in asa fel incat treburile casnice sa fie duse la capat, fara a priva copiii de atentie. Asta nu inseamna ca nu pot fi si ei angajati in activitatile administrative. Din contra, cu cat mai multe lucruri facute in in sanul familiei, cu atat mai bine. Legaturile se consolideaza iar copiiilor nu le este permisa atitudinea pasiva fata de bunastarea membrilor familiei.
Echipa de fier pentru educatia copiilor. Pe de alta parte, parintii trebuie sa se alieze cand vine vorba de rezolvarea problemelor familiale. Solutiile de comun acord sunt cele care asigura comunicare, consultare si compromis, ingredientele cheie ale unei relatii de succes. Mai ales cand vine vorba de cele care ii privesc pe copii. In perioada in care ei se dezvolta, e necesara impunerea unor limite, asa ca acestea trebuie si ele stabilite de ambii parinti. Educatia lor nu trebuie lasata pe seama unuia singur, pentru ca fiecare are rolul sau.
Mai press de orice, parintii trebuie sa invete sa se organizeze: timpul, atributiile si prioritatile trebuie dicutate si impartite pentru un camin sanatos. Si cum munca in echipa e si cea mai productiva, asa trebuie sa se desfasoare si rutina parintilor. Cand vine vorba de copii, binele lor trebuie sa primeze inaintea oricaror alte probleme.
Scris de Raluca
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›