Casatorie
In ciuda unei rate a divorturilor in continua crestere, raman o multime de cupluri care isi descriu relatile sau casniciile ca fiind perfecte, fericite. Ce fac ei diferit fata de cei care duc o viata de familie anosta? Ei bine, diferentele nu sunt atat de mari si vizibile pe cat ai crede. Daca aruncam o scurta privire asupra cuplurilor fericite, vom descoperi ca lucrurile mici sunt cele care conteaza cu adevarat, ca micile schimbari in comportament sau atitudine pot schimba in bine o relatie, desavarsind-o. Iata in cele ce urmeaza cateva exemple concrete in acest sens:
Intelegeti-va nevoile unul altuia
Principala cauza a divorturilor si a despartirilor nu e neaparat conflictul, incompatibilitatea fizica sau problemele de comunicare. E frustrarea, dezamagirea de zi cu zi creata de prapastia care se naste intre cei doi parteneri, intre ceea ce fiecare dintre ei primesc si ofera. Pentru a elimina aceasta frustrare, e nevoie sa discutati in permanenta despre visele si dorintele fiecaruia, despre nevoile imediate dar si cele pe termen lung. Poate ai nevoie de mai multa atentie in vreme ce sotul tau are nevoie de spatiu, poate el este cel care are nevoie de afectiune in vreme ce tu vrei sa te relaxezi. Oricare ar fi aceste incompatibilitati, ele trebuie discutate si facute compromisuri astfel incat nevoile fiecaruia sa fie satisfacute.
Arata-i in permanenta ca il iubesti
Spre deosebire de femei, barbatii rareori primesc sustinere din partea celor din jurul lor, cel putin nu la fel si nu in aceeasi masura. Probabil ca tu esti obisnuita deja sa primesti confirmari sub forma de complimente din partea prietenelor si a celor din jur. Barbatii nu. Cu siguranta partenerul te complimenteaza mereu si te sustine in tot ceea ce faci dar si el are nevoie de acelasi lucru din partea ta, poate chiar mai mult decat tine, fie ca e vorba de cuvinte sau gesturi. De preferabil, ambele.
Regula celor 10 minute
O seara romantica in oras poate face minuni pentru un cuplu. De cele mai multe ori insa nu ai nevoie decat de zece minute in fiecare zi in care sa discutati despre orice altceva decat problemele zilnice, sarcinile casnice sau copii. Majoritatea cuplurilor de succes se inteleg unii pe altii la un nivel intim pe care cei din jur nu o pot face. Iar a-ti intelege si cunoaste partenerul inseamna in primul rand a stii sa comunici cu el, a fi dispusa sa il asculti, a va angaja cat mai des in conversatii serioase si sincere nu de rutina.
Axati-va pe ceea ce e bun
Crezi ca o viata de cuplu fericita presupune doar rezolvarea tuturor problemelor? O fi si acest aspect important dar nu e niciodata cel mai important. Daca iti doresti o viata de familie fericita alaturi de barbatul pe care il iubesti, va trebui sa va axati impreuna pe lucrurile care au un impact pozitiv asupra vietii voastre. Pentru a fi fericiti, tot ceea ce e pozitiv in relatie trebuie sa traga la cantar mai greu decat lucrurile negative. E atat de simplu.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›