Casatorie
Cu totii ne dorim sa avem parte de relatii si casnicii fericite, echilibrate, implinite. Unii dintre noi au noroc sa isi gaseasca partenerii potriviti inca de la prima relatie, altii continua sa caute. Sunt insa o multime de cupluri care se pot declara fericite si care au parte de casnicii solide dar care nici macar nu isi dau seama de acest lucru, privind mereu doar la aspectele negative. E bine insa ca din cand in cand sa faci o introspectie, sa iti analizezi viata si sa iei deciziile importante in functie de realitatea din teren. Te poti considera insa fericita daca ai parte de o casnicie care aduna la un loc toate punctele de mai jos.
Va certati in mod regulat insa certurile nu degenereaza
Oricat ar parea de incredibil, certurile nu sunt niciodata cele care cauzeaza probleme in cadrul unei relatii. Certurile sunt normale pentru ca ele pornesc ca urmare a unor probleme care astfel pot fi discutate si rezolvate. Devin ele insele probleme atunci cand sunt purtate cu imaturitate, cand degenereaza, cand unul sau amandoi partenerii recurg la insulte si amenintari. Prin urmare, chiar daca va certati regulat dar reusiti sa va rezolvati toate problemele care apar in viata de zi cu zi, puteti sa va considerati fericiti, relatia e una functionala.
Si prietenii tai se simt bine in compania lui
E sociabil, incearca sa faca tot ce ii sta in putere pentru a se integra si in lumea ta sociala iar prietenii tai il plac, se simt bine in compania sa si asa mai departe. Sigur, nu e neaparat nevoie ca el sa se fi facut placut inca din prima zi. Faptul ca incearca si mai ales, ca prietenii tai observa acest lucru, e foarte important. E un semn ca ii pasa cu adevarat de tine, ca te iubeste cu adevarat si face tot posibilul pentru ca relatia/ casnicia sa functioneze.
Ati invatat multe lucruri unul de la celalalt
Iar curba de invatare continua. Pentru ca va stimulati unul pe celalalt sa va dezvoltati si din punct de vedere personal nu doar in ceea ce priveste viata de cuplu. Va stimulati intelectual, aveti mereu subiecte noi de discutie, procesul de comunicare decurge normal. Simti ca traind alaturi de el devii o persoana mai buna, evoluezi, te dezvolti.
Continuati sa iesiti la intalniri
Da, rutinele sunt benefice in relatiile de lunga durata dar la fel de benefica ramane si latura romantica a casniciei. Chiar daca au trecut ani si ani de cand sunteti impreuna, e bine sa continuati sa va curtati, chiar daca probabil va cunoasteti unul pe altul mai bine decat oricine altcineva. E bine sa iesiti impreuna, sa pregatiti seri romantice in doi, sa incercati sa mentineti aprinsa – pentru o perioada cat ai lunga de timp – scanteia de la inceput.
Sunteti relaxati cand discutati despre bani/ facturi
Aveti incredere unul in celalalt, v-ati obisnuit sa tratati problemele financiare cu maturitate. Sunteti echilibrati in ceea ce priveste economiile si cheltuielile si poate cel mai improtant aspect, sunteti pe aceeasi lungime de unda din acest punct de vedere.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›