Casatorie
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai importante lucruri care definesc un mariaj fericit si echilibrat. Lucruri care fac diferenta, atunci cand asteptarile cu care cei doi soti pornesc la drum sunt conforme cu realitatea din teren si mai ales, atunci cand sunt dispusi sa depuna un minim de efort pentru a face relatia sa mearga. Vom continua pe aceeasi tema si cu aceasta ocazie, punctand inca cateva lucruri importante strans legate de acest efort despre care am amintit. Prin urmare, ce le deosebeste pe aceste cupluri de succes de toate celelalte cupluri? Iata inca cateva exemple concrete:
Asigurati-va ca aveti o fundatie solida
Ca orice alt lucru, si relatia de casnicie, pentru a functiona, are nevoie de o fundatie pe care sa isi bazeze prezentul si de la care sa porneasca constructia viitorului. Stalpii de sustinere ai unei casnicii echilibrate si fericite sunt mult mai importanti decat dragostea si pasiunea de la inceput, sentimente care, pe cat sunt de frumoase pe atat de trecatoare. Dintre aceste valori absolute amintim prietenia sincera dintre cei doi parteneri, comunicarea deschisa, valorile complementare si evident, respectul.
Front comun in fata copiilor si mai ales a tertilor
E nevoie si de o buna cooperare, neconditionata, intre cei doi parteneri. Si e important ca mai ales atunci cand deveniti parinti, chiar daca aveti opinii diferite intr-o privinta sau alta, sa nu lasati acele opinii diferite sa iasa la iveala in momentele in care sunt si copiii de fata. E nevoie de consens pentru a putea face educatia acestora si de asemenea, e nevoie ca ei sa isi observe intotdeauna parintii facand front comun, fiind uniti, pe aceeasi lungime de unda.
La fel de importanta este aceasta comunicare si sustinere reciproca si in relatia cu tertii, mai ales in cazul in care cei doi parteneri nu au aceeasi parere. Doi soti care se inteleg bine si au parte de o relatie echilibrata, sunt capabili sa trateze astfel de momente cu intelepciune si sa se sustina reciproc in relatia cu cei din jur. Si, e foarte important sa o faca.
Munciti mereu in echipa
Casatoria reprezinta un contract social, unul de parteneriat, simialar celor semnate de partenerii de afaceri. Chiar daca la mijloc sunt sentimente mult mia profunde, mai umane si mai pure decat cele care ii determina pe afaceristi sa lucreze impreuna, si in casnicie e nevoie de munca in echipa. E nevoie de parteneri care sa constientizeze faptul ca sunt egali, ca fiecare trebuie sa depuna un minim de efort pentru ca relatia sa functioneze si mai ales, ca trebuie sa ia deciziile majore impreuna, de comun acord.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›