Casatorie
In momentul in care te logodesti pentru a doua oara, chiar daca a trecut destul de mult de la divort, intreaga experienta poate parea de-a dreptul ireala si coplesitoare. Pana la urma, probabil ca ai trecut deja prin clipe destul de grele incercand sa te obisnuiesti cu noua situatie si sa vindeci ranile cauzate de esecul unei casnicii in care probabil ti-ai pus mari sperante, cel putin la inceput.
Pe masura ce incepi sa te reobisnuiesti cu bucuria si fericirea unei noi relatii serioase, e atat de usor sa te lasi prinsa in pregatirile de nunta incat cu greu iti mai amintesti ca exista si alte lucruri importante pe langa acestea. Inainte de toate, iata care sunt cele mai imortante lucruri la care trebuie sa te gandesti inainte de a te recasatori.
1. Cunoaste-te pe tine insuti. Cunoaste-te cu adevarat, analizand tot ceea ce a fost bun in prima casnicie dar si ce a mers rau, unde ai gresit tu si din ce cauze. Cu cat incerci sa intelegi mai bine ceea ce s-a intamplat, cu atat vei reusi mai repede sa te adaptezi noii situatii si sa reusesti in cea de-a doua casatorie.
Evident, nu trebuie sa analizezi doar mariajul precedent. Sunt o multime de lucruri din tinerete sau copilarie care te pot afecta fara sa iti dai seama chiar si acum, la maturitate.
2. Discuta cu logodnicul tau despre copiii tai si copiii lui daca e cazul. Avand in vedere ca mai bine de jumatate din cuplurile care se afla la a doua casatorie au si copii din relatiile anterioare, aveti ce discuta. Doua dintre cele mai comune motive de divort sunt problemele legate de situatia financiara sau de copii. Atentie mare deci, din acest punct de vedere trebuie sa puneti totul in ordine inainte de a face pasul urmator.
De multe ori, discutiile despre finante nu pot fi complet separate de cele despre copii. Si asta pentru ca in cazurile in care impreuna aveti 3,4 sau chiar 5 copii, efortul financiar al cuplului este destul de mare.
3. Incearca sa incluzi copiii in ritualul nuntii. Sunt multi adulti trecuti de prima tinerete, cu copii mari care aleg sa nu ii invite si pe ei la nunta. E o alegere cat se poate de proasta care poate afecta definitiv relatia cu copiii. Nu numai ca trebuie sa ii inviti la nunta ta dar trebuie sa le asiguri si un loc central in cadrul ceremoniei. In cazul in care sunt mai mici, te poti astepta la alt fel de probleme. Si ei, la fel ca si tine au trecut prin suferintele inerente destramarii unei familii. Poate lor le e mai greu decat tie sa se adapteze si sa accepte noua situatie.
4. Invata cat mai multe despre ce inseamna a fi o mama vitrega. Fii pozitiva si incearca sa fii cat mai aproape de copiii viitorului tau sot. Implica-te in viata lor si chiar daca ei sunt reticenti la inceput, nu dezarma inca de la primele refuzuri. Rata divorturilor creste considerabil la familiile care nu reusesc sa isi rezolve acest tip de probleme.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›