Casatorie
Nimeni nu isi calculeaza sansele de a petrece un an, zece ani sau o viata impreuna, atunci cand se hotaraste sa se casatoreasca. Uneori insa, un an impreuna poate insemna o eternitate pentru doi oameni care nu doar ca nu sunt pregatiti pentru acest pas dar mai mult, nici nu au suficient de multe lucruri in comun pentru a face fata impreuna acestei provocari.
E nevoie de mai mult decat de pasiune si dorinta de natura fizica pentru a construi o relatie de acest fel. E nevoie de o multime de lucruri care in cazul in care lipsesc, lucrurile nu pot evolua decat in jos. Care sunt semnalele de alarma pe care le poti lua in considerare in perioada de la inceput de casatorie? Care sunt semnele prevestitoare ale esecului? Iata cateva exemple:
Conflictele din perioada de logodna
Toate cuplurile se cearta. Nu incape indoiala. Uneori certurile apar ca urmare aunor probleme care trebuiesc rezolvate in vreme ce alteori, ele apar pe fondul diferentelor care exista intre cei doi parteneri. Nu pot fi evitate insa putem evita daunele majore pe care acestea le pot provoca, alegand ca in locul injuriilor si a resentimentelor, sa privim situatia cat se poate de obiectiv si sa incercam, impreuna sa gasim solutii la problemele de baza.
Sunt insa si probleme care pot isca certuri care oricat de mult am comunica, nu vor putea fi rezolvate. Acestea sunt in mare parte din cazuri generate de incompatibilitatea dintre cei doi parteneri, de diferentele insurmontabile de gandire, de valori, de planuri de viitor si asa mai departe. Iar aceste diferente pot aparea chiar devreme, in mod special in perioada de pregatire a nuntii, cand stresul si tensiunea le pot scoate la iveala.
Nunta de dragul nuntii
Multi dintre noi suntem crescuti sa credem in taina casatoriei, sa ne-o dorim ca finalitate suprema a maturizarii si sa facem tot ce ne sta in putiinta pentru a ajunge acolo. Uneori insa, aceste valori date de educatia de acasa ne pun cele mai mari bete in roate. Sunt cazuri in care se ajunge la o asemenea decizie pe fondul presiunii sociale si al dorintei de a accede la un status social predefinit in societate. Problema apare atunci cand casnicia este aleasa ca solutie de compromis, fara a avea la baza sentimente puternice ori compatibilitate intre soti.
Nu petreceti timp impreuna
Nimeni nu ar trebui sa se astepte ca partenerul de viata sa renunte complet la ideea de sine, la tot ceea ce il defineste si sa isi petreaca fiecare secunda din viata in compania celuilalt. Cu toate acestea, e nevoie si de timp petrecut impreuna, timp in care cei doi sa continue sa se descopere, sa comunice despre problemele de zi cu zi si in acelasi timp, sa afle tot ceea ce se intampla in viata fiecaruia pentru a nu pierde contactul cu prezentul fiecaruia. Atunci cand acest timp petrecut impreuna devine din ce in ce mai limitat, apar si problemele in viata de cuplu. Iar, daca aceste probleme apar inca de la inceputul casniciei, ai motive serioase sa te ingrijorezi cu privire la viitorul vostru ca si cuplu.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›