Casatorie
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre trasaturile pe care le are o casnicie de succes. Am discutat despre aspectele pozitive ale unei asemenea relatii dar si despre lucrurile pe care cei doi parteneri ar trebui sa le faca ori cele pe care ar trebui sa nu le faca. Si da, sunt cateva semne pe care le poti urmari pentru a-ti analiza sansele de a construi un viitor impreuna, semne care daca nu exista, te pot ajuta sa ieiatitudine inca din timp si sa rezolvi problemele care pot aparea pe parcurs din varii motive. Care sunt aceste semne? Iata inca cateva exemple concrete care speram noi, te vor ajuta sa faci o evaluare onesta relatiei pe care o ai cu partenerul de viata si implicit a sanselor de a construi o casnicie solida alaturi de el:
Capacitatea de a lupta corect
Si ne referim aici evident la certurile pe care le veti avea de-a lungul timpului, certuri care pot face diferenta dintre o casnicie echilibrata si una dezechilibrata ori poate chiar abuziva. Certurile este cat se poate de clar ca nu vor putea fi evitate, cel putin nu complet. Cata vreme cei doi parteneri nu sunt identici, copii fidele, lucru de altfel imposibil, acestia vor avea si nenumarate ocazii in care sa descopere ca au pareri diferite ori ca au actionat diferit fata de asteptarile celuilalt. Certurile insa, pe cat de nedorite ar fi ele, atunci cand sunt purtate cu responsabilitate, cu grija pentru dialog si argumente solide, pot rezolva problemele de la care au pornit, oferind solutii viabile la acestea.
Un limbaj al iubirii comun
Fiecare om porneste la drum intr-o relatie, avand de partea sa cateva asteptari de baza, lucruri esentiale pe care si le doreste din punct de vedere emotional si intelectual de la un partener. E important ca si din acest punct de vedere sa existe intelegere, echilibru si compatibilitate. Altmiteri, nevoile de baza ale celor doi parteneri din aceste puncte de vedere nu vor putea fi satisfacute, lucru care in timp erodeaza relatia si poate duce la resentimente si stres.
Relatia se bazeaza pe cunoastere si nu doar pe sentiment
Ce presupune acest lucru? Ei bine, un cuplu are nevoie de timp pentru ca cei doi parteneri sa se cunoasca cu adevarat unul pe celalalt si sa poata evalua onest compatibilitatea dintre ei. Prin urmare, pentru ca relatia si mai apoi casnicia sa poata trece testul timpului, e nevoie de decizii care sa nu fie luate in pripa si nicidecum inainte de timpul lor. Se recomanda de aceea cuplurilor sa petreaca cat mai mult timp impreuna inainte de casatorie pentru a putea fi siguri ca au luat decizia in cunostinta de cauza. Daca e nevoie de un an, de doi sau mai multi ani, acest lucru depinde de la caz la caz, de la cuplu la cuplu, in functie de felul in care reusesc sa comunice, problemele cu care se confrunta si asa mai departe.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›