Casatorie
Nimeni nu te poate pregati asa cum trebuie pentru casnicie. Sigur, cu totii avem parte de fel si fel de exemple din jurul nostru, exemple care insa odata puse in practica se dovedesc inutile. Fiecare relatie e altfel si fiecare om e altfel. Prin urmare, tot ceea ce invatam de la cei din jur, poate sau nu poate fi aplicat in relatiile noastre. Mai mult, casnicia e o loterie. Multi dintre noi acceptam sa facem acest pas inainte de a cunoaste in profunzime persoana cu care ne unim destinele, bazandu-ne pe sentimente care mai devreme sau mai tarziu se pot raci. In cazul in care relatia e bazata pe compatibilitate, sentimentele se transforma in iubire. In caz contrar, apar problemele.
Pentru a avea succes in casnicie e nevoie de munca si de multe compromisuri. Nu veti putea fi mereu pe aceeasi lungime de unda dar e important sa invatati sa comunicati unul cu celalalt si sa nu va ascundeti niciodata de probleme in speranta ca ele se vor rezolva de la sine. Nu se va intampla niciodata acest lucru. In ceea ce priveste viata in doi, iata cateva sfaturi concrete:
Sarcinile de zi cu zi
O relatie de lunga durata nu are nicio sansa de a rezista in timp daca nu este bazata pe echilibru si egalitate. Au trecut de mult vremurile in care barbatul iesea la vanatoare iar femeia ramanea sa aiba grija de casa si de copii. Relatiile moderne se bazeaza pe egalitatea dintre cei doi soti care chiar daca se ocupa de treburi casnice diferite, stiu sa si le imparta astfel incat sa nu creeze disconfort sau nemultumiri. Prin urmare, cheia in acest domeniu se afla in comunicare si in felul in care cei doi soti reusesc sa isi imparta sarcinile.
Intimitatea
Din momentul in care te muti impreuna cu o alta persoana, spatiul intim se injumatateste. Daca aveti si aceleasi programe la locul de munca, veti descoperi ca si timpul liber se imparte la doi. Pana in momentul aparitiei primului copil, aveti suficient timp in care sa va dezvoltati relatia si din punct de vedere intim ori sa va ingrijiti de ea. Pe de alta parte, e important sa alocati suficient timp si hobbyurilor si pasiunilor personale, astfel incat sa continuati sa va dezvoltati si din punct de vedere individual nu doar in relatie unul cu celalalt.
Comunicarea
Acesta este probabil si cel mai important aspect al vietii in doi. Cuplurile care nu comunica decat chestiuni care tin de domeniul banalitatilor, ajung sa se instraineze in timp. Inchipuie-ti ce se intampla in cazul in care fiecare dintre voi se dezvolta din punct de vedere personal si are o multime de activitati care nu sunt comune cuplului. In cazul in care nu comunicati unul cu celalalt, ajungeti la un moment dat sa nu va mai cunoasteti, sa descoperiti ca impartiti fiecare dintre voi aceeasi casa cu un strain cu care nu mai aveti nimic in comun.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›