Casatorie
Cand esti invitata la o intalnire, primele lucruri pe care le iei in calcul inainte de a oferi un raspuns sunt aspectul fizic, prezenta, atitudinea si cererea in sine. Alte aspecte precum statutul social si starea civila pot fi, in diferite proportii, detalii importante. Prea putini dintre noi iau insa in considerare si religia, atunci cand iau decizia de a accepta o intalnire.
Tu la ce biserica mergi?
E adevarat ca, cel putin intr-o prima faza a relatiei, religia nu e importanta. Cum ar suna daca l-ai intreba inca de la prima intalnire carei divinitatii ii adreseaza rugaciunile, sau daca exista macar o divinitate in care crede? Ca subiect usor de conversatie, e acceptabil, dar nu e cazul sa te sperii daca spune ca e ateu. Cel putin pana cand nu stii sigur ca iti doresti un viitor cu barbatul din fata ta, religia e doar un mic detaliu peste care se poate trece cu vederea.
Din pacate, nu la fel stau lucrurile si cand vine vorba sa ai o relatie serioasa cu o persoana. Intr-o lume ideala, religia nu ar trebui sa afecteze viata de cuplu. Cu toate acestea, are un cuvant important de spus in dezvoltarea voastra culturala si spirituala.
Cand apartineti unor religii diferite si doriti sa intemeiati o familie, veti avea de intampinat cateva obstacole.
In multe cazuri, chiar daca partenerii nu vad o problema in acest aspect, familiile lor sunt deranjate de ideea ca fiul sau fiica lor se afla intr-o relatie cu o persoana de alta religie. Suna cam drastic, dar sunt multi cei care cred ca familia presupune uniune si uniformitate, din toate punctele de vedere.
Familia si religia
Au dreptatea lor. Pentru ca, odata ce veti evolua, se presupune ca va casatoriti. Caz in care, apar mai multe probleme.
Puteti sa oficiati casatoria in ambele culte, insa este costisitor si destul de suparator pentru membrii familiei care pun mare pret pe aspectul religios. Daca nu doriti acest lucru, ajungeti in punctul in care va trebui sa stabiliti care dintre voi se va converti, pentru a evita o astfel de casatorie … dubla.
Pare o banalitate, dar educatia religioasa, in multe cazuri, infinge cateva radacini in dezvoltarea unui om. Mai ales in Romania, unde inca mai este importanta traditia religioasa. Asa ca poate parea o banalitate sa schimbi religiile, dar modificarile iti vor parea ciudate.
Daca veti avea copii, apare alta situatie dificila. In ce religie ii veti creste? Daca amandoi tineti mult la spiritualitate si credinta, problema asta va fi creatoare de tensiuni intre voi. Unii parinti sunt mai deschisi si ofera libertatea copiilor de a-si alege religia pe care vor sa o adopte, la un moment dat in viata lor. Asta implica sa iti informezi copilul cu ce presupune fiecare cult si sa il lasi sa decida el care i se potriveste. Dar asta inseamna munca in plus in ce priveste educarea lui. In final, risti sa il derutezi mai mult decat este cazul.
Cum spuneam, e inutil sa iti faci asemenea probleme cand esti in etapa de intalniri a unei relatii. Dar nu trebuie sa ignori problema religiei odata ce legatura voastra devine serioasa.
Scris de Raluca
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›