Relatii
In general, relatiile incep sub semnul pasiunii si al iubirii puternice. Cu timpul, aceste sentimente se asaza si, chiar daca nu dispar, se transforma. Relatia devine mai solida, mai puternica, insa apar si problemele. Valul care la inceput se asternuse peste ochi dispare si incepem sa fim constienti din ce in ce mai puternic si de defectele celui sau celei pe care o iubim. Nimeni nu e insa perfect si, cata vreme acceptam acest lucru, relatia nu va avea de suferit. Viata nu e insa o plimbare linistita prin parc si de aceea, ne vom lovi din timp in timp si de obstacole. Acestea pun presiune pe noi, fie ele cauzate de terti sau de noi insine ori de asteptarile noastre nerealiste, creind stres in cadrul vietii de cuplu. Cum poti scapa in parte de acest stres? Iata cateva exemple concrete:
Asigura-te ca ai o viziune clara
E bine sa stii exact ce anume iti doresti de la relatie si de la partener. La maturitate, majoritatea dintre noi stim deja aceste lucruri insa in perioada de tinerete, perioada in care inca ne dezvoltam si ne cautam adevaratul sens al vietii, aceste idei ne pot parea lipsite de importanta. Cand stii insa ce iti doresti si stii si cum sa obtii acele lucruri, interactiunea cu partenerul se schimba. Si evident, se schimba si felul in care iti alegi partenerul, astfel incat sa se potriveasca si el nevoilor tale asa cum probabil o face si el. Pe de alta parte, cunoscandu-te din toate punctele de vedere, comunici mai usor cu el.
Fii sincera atat cu el cat si cu tine
Sunt multe persoane care se complac in relatii nefericite, amagindu-se cu gandul ca nu merita mai mult sau ca nu au capacitatea de a-si gasi un partener mai bun. De cele mai multe ori insa aceste relatii sunt nefericite nu ca urmare a incompatibilitatii ci a lipsei de comunicare si a refuzului de a accepta lucrurile asa cum sunt ele. Ne mintim singuri acceptand mirajul povestilor de dragoste din carti si filme, ignorand realitatea, prezentul. Ne mintim de asemenea ignorand sentimentele negative si refuzand sa le discutam cu partenerii de viata, din teama de a nu supara. Ei bine, daca vrei ca relatia ta sa fie una fericita, va trebui sa spui stop acestui tip de comportament. Nu toate sunt perfecte intr-o relatie si nici nu se asteapta nimeni de la tine sa ai doar sentimente pozitive. Comunica-le si pe cele negative pentru ca doar asa ele vor putea fi adresate, discutate si evident, inlaturate.
Asuma-ti responsabilitatea
Oamenii gresesc. Toti o fac, indiferent de cat de bune sau nevinovate le-ar fi intentiile. Greselile pot crea stres in relatie dar acesta este mult mai mare si mai daunator atunci cand dam dovada de imaturitate si nu ni le asumam. O greseala asumata poate fi discutata si in timp, reparata. Una ignorata sau nemarturisita insa, nu va pune decat paie pe foc, alimentand starea de tensiune care se creaza in cadrul cuplului.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›