Relatii
Relatiile interpersonale sunt extrem de importante pentru majoritatea oamenilor, cu precadere relatiile de prietenie. Uneori insa, si acestea ajung la o finalitate, descoperind poate faptul ca comunicarea nu mai functioneaza ori, ca schimbul natural dintre cele doua parti inclina balanta inspre o singura persoana, cea care are de castigat de pe urma suferintei celeilalte. Cand stii ca o relatie de prietenie a luat-o pe un drum gresit si se apropie de final? Cum stii ca o relatie de prietenie este complet dezechilibrata? Iata cateva exemple concrete:
Te simti mai rau in compania sa decat singura sau cu altcineva.
La fel ca si povestile de iubire, si relatiile de prietenie se pot confrunta cu nemultumiri si probleme majore. O relatie sanatoasa, te face sa te simti bine atunci cand esti in compania persoanei respective in vreme ce o relatie care a ajuns la un punct critic, te va face sa te simti rau. In cazul in care descoperi ca aceste emotii negative atarna mai greu in balanta decat cele pozitive, nu exista urma de indoiala, relatia de prietenie este pe cale de a se incheia. Si, poate ca ar fi mai bine sa ii pui chiar tu capat inainte de a fi prea tarziu.
Ii ignori mesajele, apelurile chiar daca in trecut abia asteptai sa te caute.
In momentul in care descoperi ca de fiecare data cand o prietena te cauta primul tau instinct este cel de a ii ignora mesajele sau apelurile, ai din nou motive sa crezi ca relatia respectiva nu mai functioneaza asa cum te asteptai. Nu conteaza a cui e vina, cine a gresit sau nu. Poti incerca sa rezolvi problemele care va separa dar, daca ajungi la concluzia ca nu mai are rost sa depui niciun efort, lucrurile sunt cat se poate de clare. In plus, daca de ceilalti prieteni nu te-ai distantat ci doar de cel sau cea despre care discutam aici, probabil ca ar trebui sa pui capat relatiei pentru ca nu mai ai niciun fel de beneficiu de pe urma ei.
Regreti ceea ce spui sau faci atunci cand esti in preajma persoanei respective
Ai impresia ca prietenul sau prietena respectiva te impinge sa faci lucruri pe care altfel nu le-ai face? Sau ca, orice i-ai spune, cuvintele tale sunt apoi rastalmacite si repovestite tuturor celorlalti prieteni? Ei bine, in niciunul dintre cele doua cazuri nu putem discuta despre o relatie de prietenie sanatoasa. Si asta nu doar pentru faptul nu iti aduce niciun fel de beneficii ci in primul rand pentru ca iti aduce mari deservicii de natura personala.
Solutia?
Reflecta asupratimpului petrecut in compania prietenilor si incearca sa analizezi felul in care relatiile respective te afecteaza in viata de zi cu zi. Nu e deloc egoist sa iti doresti un plus de natura pozitiva de la fiecare relatie de prietenie in parte, deoarece acesta este in principal si motivul pentru care suntem sociali. Cata vreme insa emotiile resimtite sunt intr-o proportie mai mare negative, nu ai niciun motiv sa continui relatiile respective.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›