Relatii
Daca iti doresti ca relatia sa functioneze si sa reziste in timp, va trebui sa comunici in permanenta cu partenerul tau si nu doar in dormitor. Capacitatea de a discuta deschis despre orice subiect e un atu care te va ajuta sa iti pastrezi armonia in viata de cuplu si sa nu pierzi contactul cu iubitul sau sotul tau indiferent de cat de mari sunt problemele prin care treceti. Iata in continuare cateva sfaturi importante legate de comunicare.
1. Ascultati-va unul pe celalalt
A-ti face timp sa discuti cu partenerul nu inseamna doar sa il asculti atunci cand vorbeste si sa dai din cap afirmativ la tot ce spune el. Comunicarea presupune atentia totala a amandurora. Prin urmare, opreste-te din orice ai face atunci cand discutati, acorda-i partenerului atentia ta fara niciun fel de distractie exterioara si priveste-l in ochi. Nu te vei putea concentra cu adevarat daca in tot acest timp stai la computer, raspunzi la mesaje sau speli vasele.
2. Planifica timp suficient pentru comunicare
E usor sa te lasi prinsa de activitatile de zi cu zi si in fiecare seara sa cazi in pat sfarsita de puteri uitand ca alaturi de tine mai traieste o persoana. Nu lasa prea mult timp sa treaca intre discutiile serioase pe care le aveti in doi. Si oricat de ocupata ai fi, planifica si timp suficient pentru a te conecta cu partenerul de viata. Daca nu altfel, incercati sa iesiti in oras doar in doi la un bar sau o cafenea, locuri care incita la discutii.
3. Pune-i intrebari
Comunicare eficienta in doi inseamna dialog. Niciodata nu poti spune ca ai parte de comunicare in relatie daca discutiile sunt formate din monologuri. Angajeaza-te de aceea activ in toate discutiile, pue intrebari partenerului, fa-l sa simta ca esti alaturi de el si ii acorzi toata atentia ta.
4. Nu te comporta ca si cum le-ai sti pe toate
E cat se poate de frustrant sa incepi sau sa porti o discutie cu o persoana care isi inchipuie ca le stie pe toate si orice i-ai spune tu, daca nu e aidoma convingerilor sale va fi catalogat din start ca fiind neadevar, prostie, ineptie. Cei care stiu sa comunice stiu in acelasi timp sa asculte, sa se angajeze activ in discutie si sa puna intrebarile de rigoare astfel incat sa nu traga concluzii inainte de a fi necesar acest lucru si nici sa nu isi impuna propriile convingeri pana ce nu asculta cu atentie argumentele.
Cei mai mari inamici ai comunicarii in cuplu
Comunicarea, pe cat de necesara este in viata de cuplu, pe atat de usor poate fi suprimata de o multime de influente externe. Dintre acestea, cele mai importante sunt: lipsa de timp, plictiseala, stresul si lipsa de implicare. Prin urmare, daca nu ai timp pentru partenerul tau va trebui sa iti faci, daca ai intrat in rutina si esti plictisita va trebui sa iti gasesti noi metode de a alunga aceasta plictiseala iar daca esti stresata si obosita, va trebui sa te odihnesti.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›