Relatii
Intr-o relatie sunt subiecte de discutie intre parteneri mai grele, mai usoare, in functie de sentimentele care intra in joc. Poti purta insa o discutie dificila dar in acelasi timp incununata de succes alaturi de partenerul tau, fara a degenera si a isca conflicte serioase.
Iar cand vine vorba de conflict, singura cale de a rezolva o disputa este sa o duci la bun sfarsit. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor evita subiectele delicate, pentru ca ii fac sa se simta stanjeniti, incomozi. Din pacate, evitarea topicelor de discutie mai delicate nu contribuie decat la prelungirea agoniei si poate duce in timp la aparitia resentimentelor. Prin urmare, iata cateva sfaturi pentru aceste probleme de comunicare si cum sa faci sa treci peste ele:
1. Deschide principalele linii de comunicatie. Comunicarea se desfasoara in ambele sensuri. Nu e suficient deci sa iti expui problema iubitului tau, va trebui si el sa contribuie cu sfaturi, sa te asculte, sa comenteze deciziile tale. Daca nu o face de la sine, cere-i parerea. Il vei scoate astfel din starea sa defensiva.
2. Accepta disponibilitatea partenerului de a discuta. Multumeste-i ca a discutat cu tine, atat la inceput cat si la sfarsit. Vei transforma astfel o discutie serioasa intr-o sarcina de echipa si iti vei pregati astfel terenul pentru viitoarele discutii problematice din viata voastra de cuplu.
3. Fixeaza o limita in timp. E important sa discutati, dar in acelasi timp e la fel de important sa nu va epuizati unul pe celalalt. E nevoie de o discutie si se impune sa o purtati acum? Stabiliti un termen limita, de jumatate de ora sau chiar o ora si incercati sa nu il depasiti. Daca la final e nevoie de o continuare, planificati aceasta continuare pe mai tarziu sau pe a doua zi.
4. Stabiliti un compromis. O relatie serioasa si sanatoasa inseamna in primul rand compromisuri. Uneori e important sa stii sa le faci.
5. Fa-ti o lista care sa cuprinda intrebarile tale si ceea ce ai dori sa intreprinda partenerul tau. Iti va fi mult mai usor sa iti amintesti ce ai de spus daca ai asternut ideile de baza in prealabil pe hartie. Te vei asigura astfel si de faptul ca ai trecut in revista toate punctele fierbinti de discutie.
6. Accepta atunci cand gresesti. Discutiile mai dificile nu se incheie de fiecare data asa cum iti doreai la inceput. Uneori se impune o scuza sau o schimbare de opinie. Si important este sa stii sa iti accepti greselile si argumentele partenerului atunci cand nu ai dreptate.
7. Incearca sa intelegi componenta emotionala. Discutiile mai dificile pot scoate la iveala o multime de sentimente. Asigura-te de aceea ca tot ceea ce spui vine din suflet, dar nu lasa emotiile sa te copleseasca. Discuta in paralel si despre ele si cere-i si partenerului sa si le impartaseasca.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›