Relatii
1. Momentele stanjenitoare . Daca nu iti poti povesti cele mai stanjenitoare momente –demne de American Pie – din liceu sau copilarie iubitului tau cui sa i le poti spune? Nu-ti fie frica sa deschizi acest subiect, nu ar fi nicio surpriza ca intamplarile din viata partenerului sa fie de zece ori mai stanjenitoare decat cele pe care le-ai trait tu.
2. Viziunile politice. Ce parere ai despre cea mai noua lege adoptata de Parlament? Dar despre programul de guvernare al partidului de la putere? Nu e nevoie sa fiti intotdeauna de acord in ceea ce priveste viziunile politice desi acest lucru ar insemna un plus in cadrul vietii de cuplu. O relatie buna insa presupune ca ambii parteneri sa poata discuta deschis aceste probleme fara a lua opozitia in nume personal.
3. Fricile si nesiguranta. Prin frica nu ne referim la fobii. Vorbim despre lucrurile care te inspaimanta cu adevarat, care te framanta noaptea in somn si te fac sa te trezesti cu cateva fire albe de par in plus. Sunt lucrurile care te ingrijoreaza, nesiguranta de care ai parte intr-un aspect sau altul al vietii sau al relatiei si asa mai departe. Discutand despre toate acestea cu partenerul, risti ce-i drept sa fii judecata gresit intr-un moment dintre cele mai vulnerabile dar in acelasi timp ai si toate sansele sa fii inteleasa si ajutata.
4. Copilaria. Intreaba-ti partenerul despre copilaria sa. Avea multi prieteni? Ce jocuri ii placeau? Avea probleme la scoala sau era un elev eminent? Memoriile din copilarie sunt un subiect de conversatie placut si de cele mai multe ori amuzant. In plus, cunoscand felul in care a copilarit partenerul tau vei putea invata mai multe despre cine este el acum si cum a ajuns sa fie persoana din prezent.
5. Relatiile din trecut. E un subiect extrem de delicat pentru ca nimeni nu isi doreste sa isi auda partenerul povestind cu placere sau ura despre un fost iubit sau iubita. Nu trebuie nici sa iti ridici in slavi fostii parteneri romantici dar nici sa ii ponegresti dand impresia inca mai suferi din cauza lor. E o diferenta mare intre a tanji dupa cineva si a rememora experiente pe care sa le privesti detasata, ca si intamplari normale care fac parte din viata ta si te-a ajutat sa devii persoana care esti in prezent.
6. Evenimentele curente. Avand in vedere rapiditatea cu care circula informatia in ziua de azi, e aproape imposibil sa fii mereu la curent cu tot ceea ce se intampla in lume. Si aici intervine lucrul in echipa. Afla care-i sunt interesele iubitului tau si incearca sa afli si tu cate un lucru-doua despre subiectele sale preferate de discutie.
7. Viitorul. Exista ceva mai important decat viitorul? Nu trebuie sa iti presezi partenerul sa discute despre planurile sale in ceea ce priveste casatoria, copiii si cariera dar e important in acelasi timp sa discutati deschis despre aceste probleme, punand accentul pe aspiratiile, visele si telurile fiecaruia.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›