Relatii
Esenta oricarei relatii de prietenie trebuie sa fie respectul reciproc, pe langa atentia si grija pe care o purtam unii pentru ceilalti. Prietenia nu are nicio legatura cu banii, situatia financiara, cu cat de perfecti sau de populari suntem. Un prieten adevarat iti este alaturi la nevoie indiferent de situatie. Iata cateva sfaturi cae vor ajuta sa cultivi si sa intretii relatii de prietenie adevarate.
1. Capacitatea sau mai degraba dispozitia de a ierta este foarte importanta in orice relatie pentru ca indiferent cine esti, nimeni nu e perfect si cu totii facem greseli mai mici sau mai mari. In loc sa intorci spatele unei prietene atunci cand te-a ranit, discutati impreuna despre ce anume a facut si de ce suferi. Daca e o prietena adevarata, isi va cere scuze si va invata sa nu mai repete greseala.
2. Siguranta si increderea sunt si ele pietre de temelie ale oricarei prietenii. E foarte important sa stii ca ai pe cine suna atunci cand te afli in necaz, ca acel cineva va lasa totul si va sari in ajutorul tau, ca va fi de partea ta atunci cand ai nevoie de sustinere. E un sentiment placut care iti confera o senzatie de putere si in acelasi timp de confort.
3. Daca iti doresti un prieten adevarat, invata la randul tau sa ce inseamna a fi prieten. Oferindu-i unei persoane aceleasi lucruri pe care le astepti si tu de la ea, e o metoda eficace de a-i arata de ce anume ai nevoie. Oamenii in general ne plac atunci cand ii placem la randul nostru.
4. Invidia va ucide orice relatie de prietenie, la fel si gelozia. Poate ca prietena ta are tot ceea ce iti doresti si tu dar daca te lasi coplesita de invidie fata de succesul ei, va simti ca lucrurile nu sunt in regula si se va indeparta incetul cu incetul. In schimb, bucura-te de toate realizarile prietenilor. Sunt motivatii in plus pentru a lupta si tu pentru telurile tale de viitor.
5. Negativismul este in antiteza cu prietenia. Nicio relatie nu va fi perfecta intotdeauna, vor fi si neintelegeri si certuri. Pastreaza o atitudine pozitiva insa si nu lasa experientele negative sa intunece tot ceea ce a adus bun o relatie in viata ta.
6. Comunicarea sincera si constructiva sta de asemenea la temelia unei prietenii adevarate. O prietena nu te va judeca atunci cand ii spui ce ai pe suflet dar te va ajuta in schimb sa iti pui ordine in idei, sa iti faci viata mai buna. In plus, comunicarea este si cea mai buna forma de terapie psihica.
7. Impartasirea sentimentelor si capacitatea de a asculta persoana din fata ta sunt doua alte importante parti ale unei prietenii adevarate.
8. Fericirea poate fi sentimentul pe care il simti stiind ca ai in jurul tau oameni de incredere. Daca nu ai propria ta familie, cercul de prieteni o poate inlocui oricand cu succes.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›