Relatii
Cu totii fugim de singuratate, cautand mereu compania placuta a altor persoane, relatii romantice stabile, comunicare eficienta cu cei din jur. Ceea ce putini stiu este insa faptul ca in ciuda a ceea ce credem noi, singuratatea depinde in mare masura de noi insine si de felul in care percepem realitatea in care traim. Iata cateva adevaruri surprinzatoare care speram noi, vor face lumina in ceea ce priveste acest aspect extrem de important:
Singuratatea nu are nicio legatura cu numarul de prieteni sau cunostinte pe care le ai. Singuratatea depinde in mare masura de felul in care tu percepi aceste relatii din punct de vedere subiectiv, daca te simti conectat sau dimpotriva, deconectat din punct de vedere emotional de toti acesti oameni pe care ii numeste prieteni, amici ori membrii ai familiei.
Multi oameni se simt singuri chiar daca sunt casatoriti. Iar acest lucru are ca punct de plecare lipsa de comunicare si erodarea sistematica a acestui proces extrem de important in viata de cuplu. Similar enuntului de la punctul precedent, o persoana se poate simti singura chiar daca imparte aceeasi casa ori chiar acelasi pat cu un partener stabil. Cei care simt singuratatea in pofida faptului ca sunt in relatii stabile, au parte de parteneri cu care fie nu pot comunica, fie nu reusesc sa se conecteze la nivel emotional, simtindu-se neintelesi, neiubiti si asa mai departe.
Singuratatea distorsioneaza felul in care percepem relatiile noastre. Potrivit psihologilor si a specialistilor in relatiile dintre oameni, majoritatea persoanelor provocate sa isi aminteasca momentele in care s-au simtit singure pe parcursul unor relatii, vor avea tendinta de a devaloriza acele relatii, apreciindu-le distorsionat pe baza amintirilor neplacute. Cu alte cuvinte, senzatia de singuratate pe care o resimti poate doar periodic pe parcursul unei relatii, poate denatura definitiv felul in care percepi viata de cuplu si implicit pe partener.
Senzatia cronica de singuratate poate cauza afectiuni fizice grave. Si aici avem in vedere in mod special un risc crescut de a dezvolta boli si afectiuni cardiovasculare. Totul se intampla insa in timp, dupa ani si ani de zile in care cei care se simt singuri sunt dominati in mare masura de sentimente negative si supusi unui stres constant, puternic, greu de combatut.
Singuratatea afecteaza si sistemul imunitar. E un sentiment care pe langa faptul ca ne afecteaza din punct de vedere psihic supunandu-ne la infuzii constante de stres, ne suprima si sistemul imunitar care va functiona mai putin eficient. De altfel, fiecare moment in care ne simtim singuri are un efect negativ semnificativ atat asupra mintii cat si a trupului, stresul fiind in aceasta ecuatie principalul vinovat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›