Relatii
Viata unui om, fie ca este singura sau intr-o relatie, nu este niciodata presarata doar cu momente fericite. Spre deosebire de cei singuri insa, cei casatoriti sau cei aflati in relatii stabile, au alaturi de ei persoane pe care se pot baza in momentele mai dificile, cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile. Pentru a putea fi ajutata insa, trebuie sa stii cum sa ceri acel ajutor, pentru ce, in ce conditii si asa mai departe. Cu alte cuvinte, sa fii capabila de a identifica problema, de a o comunica si de a cere exact ceea ce ai nevoie la momentul respectiv.
Lucrurile nu sunt insa atat de simple pe cat ar parea la prima vedere si asta in primul rand datorita diferentelor de comunicare care exista intre barbati si femei. Poti insa elimina aceste diferente adresandu-te in mod cat mai direct astfel incat partenerul sa te inteleaga cu adevarat. Iata in cele ce urmeaza cateva sfaturi in acest sens:
Identifica nevoia. Inainte de toate, trebuie sa analizezi problema pe care o ai pentru a identifica imediat si nevoia care apare odata cu aceasta problema. Trebuie sa stii exact ce anume iti doresti pentru a stii cum sa ceri ajutorul partenerului tau de viata. Poate ai nevoie doar de cineva care sa te asculte, poate ca ai nevoie si de un umar pe care sa plangi. Poate ca din contra, ai nevoie de o persoana care sa iti si ofere solutii ori cel putin sa fie capabila de a lua decizii logice si mature.
Comunica nevoia. Discuta cu sotul sau cu partenerul tau de viata despre problema pe care o ai si incearca sa ii transmiti intr-un mod cat se poate de direct felul in care te poate ajuta. Indiciile nu sunt suficiente pentru ca el nu e capabil sa iti citeasca gandurile. Fii ferma, concreta, realista.
Multumeste pentru ajutor. Chiar daca nu aveai nevoie de nimic mai mult decat de o persoana care sa te asculte si sa rezoneze cu problemele tale, e important sa iti oferi si recunostinta pentru acel efort depus in favoarea ta. E normal ca intr-o relatie serioasa si matura cei doi parteneri sa fie intotdeauna unul alaturi de celalalt si sa se sprijine la nevoie dar la fel de important este si ca faptele lor sa nu ramana nerasplatite.
Explica-i partenerului ce trebuie sa faca, daca e nevoie. In cazul in care partenerul nu vrea sa te ajute sau nu stie cum, poti sa incerci sa il dojenesti/instruiesti cu privire la ce anume astepti de la el. Sigur, nu poti face asta la nesfarsit dar poti incerca macar prima data cand mesajul tau nu starneste reactiile dorite.
Cauta si in alta parte. Daca problema nu poate fi rezolvata in doi, iti ramane totusi solutia de a cauta rezolvarea in alta parte. Sigur, partenerul iti poate fi de ajutor, fiind alaturi de tine si ascultandu-te cu atentie dar asta nu inseamna ca el le poate rezolva pe toate. In cazul in care ai nevoie si de ajutorul altcuiva, cere-l.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›