Relatii
In general, oamenii nu se schimba. Ei evolueaza in timp, isi schimba felul in care gandesc sau actioneaza in functie de lucrurile pe care le invata pe parcurs dar nu isi schimba identitatea ori personalitatea de baza. Poti insa sa iti ajuti partenerul sa evolueze inspre bine, incurajandu-l si oferindu-i ajutorul si sustinerea de care are nevoie. Iar daca nu stii de unde sa incepi, iata cateva sfaturi cat se poate de eficiente:
Una este sa ai asteptari exagerate in ceea ce il priveste pe partenerul tau si cu totul altceva sa ai asteptari pozitive care sa il influenteze in bine. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, de fiecare data cand iti spune sau se plange ca nu poate face un anume lucru, tu il poti motiva sa incerce. Crezand cu adevarat ca iubitul tau e in stare sa duca acel lucru la bun sfarsit si spunandu-i-o in acelasi timp, il vei influenta in mod pozitiv, macar prin atitudinea ta daca nu neaparat prin cuvinte.
Uita de replicile de genul „ti-am spus eu” si incearca sa le inlocuiesti cu o atitudine mai pozitiva, prin intermediul caruia sa ii arati partenerului ca il asculti, il intelegi si in acelasi timp il ajuti sa treaca cu bine peste fiecare incercare care i se iveste in cale.
Atunci cand simti ca partenerul de viata este prins intr-un cerc vicios negativ, ca urmare a unei probleme serioase, a unei boli sa a unui element de stres exterior, incearca sa ii oferi o alternativa pozitiva la situatia in care se afla, una care sa ii fie in acelasi timp solutie de iesire dar si un imbold care sa il determine sa mearga inainte, sa incerce noi lucruri pentru a iesi din impas. Concentreaza-ti atentia si ajuta-l si pe el sa isi concentreze atentia pe lucruri pozitive nu pe cele negative care pot crea si mai mult stres.
Scopul ascultarii empatice este cel de a-l determina sa iti dezvaluie trairile sale intime, sentimentele si idealurile sale, lucrurile care il ingrijoreaza si in general tot ceea ce poate fi catalogat ca fiind important pentru el sau pentru viata voastra de cuplu. Sigur, dificultatea majora este creata in primul rand de nevoia de a spune si tu ceva, de a-ti oferi parerea chiar si atunci cand nu ai o opinie pertinenta intr-o anume chestiune. Abtine-te de la aceste lucruri insa si invata sa iti asculti partenerul si sa empatizezi cu problemele sale daca vrei sa ai parte de o relatie stabila si fericita.
Iubirea si suportul moral neconditionate sunt doua dintre elementele de baza ale unei relatii fericite care poate trece cu usurinta testul timpului. Cele doua valori te pot ajuta de asemenea sa iti influentezi in mod pozitiv partenerul, in special in momentele in care are cu adevarat nevoie de ajutorul tau.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›