Relatii
Am discutat in urma cu cateva zile despre cateva dintre atuurile relatiilor fericite si stabile. Ce fac partenerii din aceste relatii diferit de toti ceilalti? Iata in cele ce urmeaza inca cateva exemple concludente:
Stiu sa isi spele rufele in familie.
Nu e nevoie decat de cateva minute pentru a descoperi doua, trei, poate chiar mai multe cupluri care au probleme doar rasfoind cateva profiluri de Facebook. Iar acest lucru nu este o raritate ci mai degraba o regula. Cuplurile stabile si fericite pe de alta parte inteleg importanta comunicarii dar in acelasi timp inteleg si nevoia de a-si pastra problemele departe de privirile celor din jur. O cearta nu inseamna mare lucru intr-o relatie serioasa atunci cand cei doi parteneri comunica si reusesc sa isi rezolve problemele de la care a pornit aceasta. Pe de alta parte, in momentul in care aceste neintelegeri se muta in spatiul public, sansele de a le rezolva in mod civilizat scad considerabil.
Nu lasa rutina sa le acapareze complet viata de cuplu.
Pe parcursul unei relatii de lunga durata, este normal ca la un moment dat cei doi parteneri sa intre intr-o rutina a vietii de zi cu zi. Chiar daca in parte aceasta rutina este benefica si oarecum familiara, pe termen lung ea poate acapara complet viata de cuplu. E important de aceea ca cei doi parteneri sa gaseasca metode de a-si pastra vie scanteia de la inceput, chiar daca in timp ea se transforma capatand noi si noi valente. Cuplurile fericite nu renunta niciodata la spontaneitate si la gesturile romantice.
Sunt punctuali.
Doar pentru ca nu mai trebuie sa va intalniti in oras la ore fixe la intalniri romantice, pentru ca evident, locuiti impreuna, nu inseamna ca trebuie sa renuntati la punctualitate. Punctualitatea este o notiune care trebuie sa isi faca locul in fiecare aspect al vietii de cuplu din respect si consideratie pe care cei doi parteneri le au unul fata de celalalt. Prin urmare, in cazul in care te pregatesti pentru a iesi impreuna la o cina, la un club sau la un eveniment important, asigura-te ca esti punctuala, ca nu intarziati niciodata din cauza ta si nu creezi astfel tensiuni usor de evitat intre tine si partener. Acelasi lucru trebuie sa il pretinzi si de la el.
Se ajuta unii pe ceilalti atunci cand lucrurile scapa de sub control.
Uneori suntem atat de ocupati incat uitam si de mancare sau de somn. Ei bine, intr-o relatie sanatoasa si fericita, cei doi parteneri observa imediat cand unul din ei e coplesit si, pe cat posibil, preiau o parte din responsabilitatile acestuia, ajutandu-se in acest fel sa scape putin de stresul zilnic. Sigur, nu vei putea sa iti scapi partenerul de sarcinile de la locul de munca decat in cazul in care sunteti asociati la aceeasi companie. Poti insa prelua o parte din sarcinile casnice astfel incat partenerul sa isi poata termina mai repede treaba din ziua respectiva.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›