Relatii
A venit vremea uneia dintre cele mai importante decizii din viata ta! Cea care implica mutatul impreuna alaturi de iubitul sau viitorul tau sot, eveniment emotionant, infricosator si de ce sa nu o recunoastem, marcat de tot felul de obstacole si probleme care apar mai ales in primele luni de convietuire. E imposibil sa nu se intample asa, important fiind nu sa ocolesti greutatile ci sa le preintampini iar daca acest lucru este imposibil, sa le elimini pe masura ce apar.
Chiar si cele mai compatibile cupluri vor avea dificultati in momentul in care se vor muta impreuna. Nu exista doi oameni la fel prin urmare, diferentele dintre obiceiurile, interesele si gusturile voastre vor deveni mai evidente odata cu traiul in comun si vor pune bete in roate relatiei oricat de buna ar fi ea. Toate acestea insa pot fi inlaturate daca aveti amandoi o viziune de ansamblu asupra lucrurilor, una comuna la care ati ajuns in urma unui consens.
Care este secretul?. Majoritatea cuplurilor isi distrug relatia atunci cand, in loc sa priveasca imaginea de ansamblu isi fixeaza atentia pe detaliile minore, ajungand sa se certe mai tot timpul pe lucruri care de altfel ar putea fi trecute cu vederea sau supuse unor discutii care sa duca la concesii si compromisuri pe care in mod normal cu totii trebuie sa le facem la un moment dat. Inainte de a despacheta lucrurile personale, riscati sa ruinati totul certandu-va pe cine sa duca gunoiul, de ce unul dintre voi citeste in pat cand celalalt vrea sa doarma si asa mai departe.
Solutia? Identificarea problemelor, discutarea si solutionarea lor, mereu cu gandul la viziunea comuna a situatiei si a vietii si nu la cea personala. Sa vedem cum se pot realiza toate acestea.
Inainte de a va muta impreuna, e bine sa discutati despre viziunea pe care fiecare dintre voi o are asupra vietii in comun. Sunt doua viziuni care trebuie reunite sub forma uneia singure si acest lucru nu se poate face fara comunicare, compromisuri.
Temele principale de discutie pot fi:
– Cele mai importante valori si atribute care sa va ghideze in felul in care interactionati unul cu celalalt. Exemple: iubire, incredere, respect, onestitate, seriozitate …
– Care sunt cele mai importante activitati pe care vreti sa le faceti in timpul liber. Exemple: relaxare, lectura, stimulare intelectuala, sport …
– Ce caracteristici trebuie sa aiba fiecare partener pentru a coabita cu celalalt? Exemple: sa fie organizat, bland, intelept, romantic …
Odata ce aveti in minte imaginea de ansamblu, micile dispute devin mai usor de rezolvat, revenind mereu la ceea ce e important cu adevarat in vietile voastre.
In momentul in care apare un conflict, inainte de a sari unul la gatul celuilalt, faceti cate un pas inapoi si ganditi-va putin la care este cu adevarat natura problemei. De unde vine, de la ce porneste, care sunt lucrurile care va deranjeaza cu adevarat. De obicei, la baza e ceva mai serios decat faptul ca partenerul tau de viata a uitat sa puna capacul la tubul de pasta de dinti sau sa duca gunoiul.
Odata identificata problema de baza, e important sa reveniti la viziunea comuna, la asteptarile pe care le aveti de la viata in doi. Bazandu-va pe ceea ce este important pentru amandoi, lucrurile cu care v-ati pus de acord, trebuie sa incercati sa rezolvati problema dar in acelasi timp sa va intrebati si asupra felului in care aceasta a afectat sau nu respectiva viziune comuna. In mod normal, odata ce intelegi ce anume il neumultumeste pe partener, solutia vine imediat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›