Relatii
Poate ca nu iti place ca mananca nesanatos. Sau ca bea mult prea multe sucuri, fumeaza, nu face sport sau face exercitiile nepotrivite. Un om poate avea o multime de obiceiuri proaste sau nesanatoase iar greul abia atunci incepe cand iti pui in cap ca vrei sa le schimbi. Sigur, nu poti schimba o persoana dar ii poti schimba acest fel de obiceiuri, ori il/o poti ajuta sa se debaraseze de ele mai repede. Cand acea persoana este chiar partenerul tau de viata, e cu atat mai important sa o faci, de vreme ce el este cel alaturi de care planuiesti sa iti petreci viata de acum incolo.
Stim insa foarte bine ca cicaleala nu este deloc constructiva. Nimeni nu reactioneaza in mod pozitiv la cicaleala prin urmare este evident ca acest procedeu de a-i atrage atentia nu te va ajuta sa obtii nimic ba chiar iti va pune bete in roate, impiedicandu-te sa obtii ceea ce vrei. Prin urmare, cum procedezi? Care e cea mai simpla cale de a-l convinge ca trebuie sa renunte la un anume obicei sau altul? Iata cateva sugestii concrete:
Incepe conversatia cu ceva pozitiv. Asa cum am spus si mai sus, nu te va ajuta cu nimic sa il cicalesti. Ba chiar dimpotriva, il vei determina sa se inchida in sine. Prin urmare, incearca sa initiezi conversatia despre subiectul care te intereseza pe ocolite, laudandu-l pentru ceva sau scotand in evidenta calitati ale sale si nu defecte.
Nu il fa pe el sa se simta vinovat. Daca ai o nemultumire sau vrei sa il determini sa faca ceva, spune-i cum te simti tu/ cum te face sa te simti in anume situatii si nu cat de mult greseste el. Nu el e de vina ca tu nu esti de acord cu un lucru care tine de felul in care se comporta. Explica-i frumos ce anume te deranjeaza si de ce.
Fii pe cat posibil directa si la subiect. Spre exemplu, poti incepe conversatia cu o remarca urmata de o intrebare in felul urmator: „vad ca nu te simti in forma, nu ai mai facut sport de x luni. Vrei sa incepem impreuna un program de exercitii fizice zilnic?” In acest mod nu numai ca spui lucrurilor pe nume dar il si motivezi, oferindu-ti ajutorul sau sprijinul.
Enumera beneficiile. Bun, i-ai adus la cunostinta ce anume trebuie sa faca, l-ai asigurat ca ii esti alaturi si ca esti dispusa sa il ajuti. In incheiere insa, ii poti expune si motivele pentru care ar trebui sa te asculte si sa isi schimbe un obicei ori o rutina nesanatoasa/ negativa. Sunt argumentele tale care cu siguranta il vor convinge ori cel putin il vor impiedica sa riposteze.
Scris de Caesar
Relatii
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›
Un comentariu la Cum il convingi sa renunte la obiceiurile proaste?
mi-au placut foarte mult cele patru indicatii cum sa-l faci sa renunte la anumite vicii daca ai cu cine. Eu am incercat in toate modurile, zice ca tine si face tot ce stie sau mai rau genul se razbuna. e un om de 44 ani n-are minte nici de un copil de 10 ani