Relatii
Atunci cand ne indragostim, simtim imediat felul in care sentimentele ne afecteaza din punct de vedere fizic. Iar specialistii ne asigura ca aceasta influenta este una pozitiva, cei care se bucura de relatii stabile si fericite traind mai mult si mai sanatosi. Iubirea actioneaza insa si asupra creierului si a psihicului, in moduri pe care unii dintre noi nici nu si le imagineaza. Cum? Iata cateva exemple concrete:
1. Te simti dependenta
Iubirea este ca un drog, unul dintre cele mai puternice droguri de care ai auzit sau vei auzi vreodata. Si afecteaza creierul la fel ca un drog, creand dependenta severa, ca urmare a starii de euforie pe care o produce de fiecare data cand te intalnesti cu persoana iubita. Da, e o dependenta mai putin grava sau daunatoare decat cea produsa de substantele interzise dar tot o dependenta e.
2. Incepi sa gandesti pentru doi
In momentul in care te indragostesti, incetezi sa te mai gandesti doar la tine. La ceea ce iti doresti tu si iti place tie. O faci acum pentru doi iar parerea partenerului conteaza de multe ori mai mult decat propria ta parere. Sigur, asta nu inseamna ca vei renunta la individualitate ci doar ca vei aborda problemele vietii de zi cu zi altfel decat o faceai atunci cand erai singura.
3. Esti mai sanatoasa si mai inteleapta
Iubirea face bine inimii si starii generale de sanatate. Iubirea creste insa si nivelul de dopamina din organism, hormon strans legat de placere, dorinta si starea de euforie. Potrivit specialistilor, oamenii indragostiti care au parte si de relatii stabile si sanatoase traiesc mai mult, sunt mai fericiti, mai intelepti si mai sanatosi din punct de vedere mental.
4. Vei fi mai buna
Unul dintre marile beneficii ale iubirii este si faptul ca acest sentiment are de obicei darul de a scoate ce e mai bun din noi. Devenim imediat mai interesati de cei din jur, mai dispusi sa ii ajutam, mai saritori, mai buni. In plus, cu cat iti iubesti mai mult partenerul de viata, cu atat il vei trata mai bine si astfel vei avea sansa de a dezvolta impreuna cu el o relatie stabila si fericita.
5. Mai putin stres
Sigur, la inceput fluturasii din stomac iti vor da impresia ca dragostea este cat se poate de strasanta si greu de digerat. Adevarul este insa tocmai pe dos. Pentru ca odata ce pasiunea de la inceput incepe sa se stinga si relatia devine una stabila si serioasa, indragosteala face loc iubirii adevarate, o iubire care ne ajuta sa ne eliberam de stresul vietii de zi cu zi. Iubirea nu iti va rezolva problemele dar te va ajuta sa le tratezi altfel decat daca ai fi nevoita sa le infrunti singura.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›