Relatii
Majoritatea oamenilor se tem de conflictele care pot aparea in cadrul relatiei. De aceea, incearca sa le evite pe cat posibil, astfel incat sa nu aiba de suferit de pe urma lor, omitand in acelasi timp faptul ca acestea pot degenera in cazul in care nu sunt adresate la momentul potrivit. O persoana pasiv-agresiva pe de alta parte, gaseste conflictul ca fiind de-a dreptul terifiant si de aceea, este mult mai greu sa rezolvi problemele care apar in viata de zi cu zi daca ai un partener care face parte din aceasta categorie. Nimic nu e imposibil insa, iar cu aceasta ocazie vom discuta pe scurt despre cele mai simple metode de a evita raspunsurile emotionale negative ale partenerului si de a rezolva conflictele cat mai eficient. Iata ce trebuie sa faci:
Calmeaza-te
In cazul in care i te adresezi partenerului nervoasa, acesta se va inchide si va refuza comunicarea. E primul raspuns al persoanelor pasiv-agresive. Prin urmare, daca vrei ca problema de la care a pornit conflictul sa fie si rezolvata, acorda-ti cateva momente pentru a te calma si invita-ti partenerul la discutie imediat ce te-ai asigurat ca poti discuta cu el pe un ton calm.
Discuta
Stii care e problema. Discut-o cu partenerul. Rezuma-te la ea, la cauze, solutii si asa mai departe. Nu divaga de la subiect, nu rascoli in amintiri si nu incerca sa ii readuci aminte de toate greselile sale anterioare. Asigura-te ca discutati despre lucrurile care trebuie discutate si nu despre alte subiecte adiacente.
Provoaca-l sa participe activ la discutie
Pentru ca problemele sa poata fi rezolvate in viata de zi cu zi a unui cuplu e nevoie de munca in echipa. Un partener pasiv-agresiv are tendinta de a se inchide, tu poti insa sa il scoti din aceasta stare, cerandu-i sa isi spuna si el parerea, sa ofere solutii, sa isi etaleze motivele si asa mai departe. Asigura-l ca il vei asculta, ca nu ii vei critica gandurile si ca fiecare opinie conteaza.
Cantariti optiunile
Discutati despre toate aspectele negative si pozitive ale fiecarei decizii pe care o luati. Cantariti fiecare solutie in parte si incercati sa alegeti cea mai buna cale de a merge inainte. Chiar daca nici una dintre solutiile oferite pe parcurs nu va sunt pe plac sau nu au un rezultat pe masura celui asteptat, discutandu-le, aveti toate sansele de a gasi rezolvari noi.
Solutia castigatoare
Alegeti intotdeauna solutia pe care sa o agreati amandoi, care sa va aduca beneficii amandurora ori macar, solutia de pe urma careia nici unul din voi sa nu aiba de pierdut. Puneti-o apoi in aplicare de comun acord.
Evaluati rezultatele
Nu intotdeauna solutia aleasa va fi si cea mai buna. De aceea, de fiecare data cand ati pus capat unui conflict sau credeti ca ati rezolvat o problema, e important ca dupa o anumita perioada, sa reveniti la ea, evaluand felul in care a evoluat si mai ales, efectele solutiei pe care ati ales-o. Nu lasati sa treaca prea mult timp pentru ca in cazul in care problema nu s-a rezolvat, ea nu poate fi amanata la nesfarsit.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›