Relatii
Nu e niciodata usor sa iti asumi o greseala, sa iti ceri iertare sau sa spui ca iti pare rau. Pentru binele relatiei tale insa, e bine sa o faci, sa iti asumi responsabilitatea ca un om matur si sa incerci sa repari ceea ce ai stricat, chiar daca e vorba doar despre o eroare mica. Cum ii poti dovedi partenerului ca regretele tale sunt sincere? Iata cateva sfaturi:
Asuma-ti responsabilitatea. Primul pas catre iertare tine doar de tine. Recunoaste-ti greseala, asuma-ti decizia, cuvintele sau actiunile gresite si analizeaza cauzele care au dus la aparitia problemei si cum poate fi ea rezolvata. Recunoaste atat fata de tine insuti cat si fata de partener, caruia altmiteri nu ii poti oferi scuze cu adevarat sincere.
Fii sincera. Asta inseamna ca trebuie nu doar sa iti asumi greseala ci si sa admiti sincer faptul ca ai gresit, fara a cauta scuze, fara a pune totul pe seama ghinionului, pe seama unei alte persoane sau a soartei. Atunci cand gresesti, poti fi sincera in parerile tale de rau doar asumandu-ti faptul ca e greseala ta si ca nu exista niciun alt vinovat.
Cere-ti iertare. In momentul in care spui „imi pare rau”, creezi si mediul propice pentru comunicare, oferindu-i partenerului ocazia de a raspunde. Daca tu esti cea care a gresit, tu trebuie sa faci si acest prim pas catre comunicare insa tinand cont in acelasi timp si de faptul ca, in cazul in care greseala este una majora, partenerul ar putea avea nevoie de timp de gandire. Timp in care sa se gandeasca si el la situatia creata si sa se hotarasca cu privire la raspunsul sau.
Nu intra in competitie. In cazul in care se ajunge la o cearta, priveste acea cearta ca pe o ocazie unica de a comunica cu partenerul si de a rezolva problema. O cearta nu este insa o competitie. Nu conteaza nici cine are ultimul cuvant si nici cine castiga disputa. Rezolvand o problema, castigati amandoi. Contrandu-va la nesfarsit din dorinta de a va impune unul asupra altuia aveti amandoi de pierdut.
Nu incerca sa pui vina pe partener. E greu sa admiti o greseala si sa iti asumi intreaga responsabilitate insa nu e imposibil. „Nu s-ar fi intamplat asa daca tu…” este o abordare gresita atunci cand vrei sa iti ceri scuze. E o metoda de a recunoaste greseala, dar numai pe jumatate.
Promite schimbarea. Majoritatea dintre noi acceptam scuzele primite insa rareori sunt oameni care sa accepte la nesfarist aceleasi scuze pentru aceleasi greseli. Promite ca nu se va mai intampla si tine-te de cuvant. Altmiteri, nu vei fi iertata cu adevarat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›