Relatii
Comunicarea este extrem de importanta in relatiile pe care ai cu cei din jur, atat cu cei din familie cat si cu colegii de la locul de munca si mai ales, partenerul de viata. E bine sa spui mereu ce ai pe suflet, lucrurile care iti plac dar si cele care te deranjeaza, sa discuti cu cei apropiati despre visele si pasiunile tale dar si despre planurile de viitor. Conteaza insa si cum o faci, mai ales daca ai de comunicat ceva din registrul negativ, ori daca ai nemultumiri pe care vrei sa i le adresezi interlocutorului tau. Iata si cateva sfaturi in acest sens:
Cu alte cuvinte, spune ce ai pe suflet si fa-o fara a te intrerupe sau fara a amana aceasta discutie la nesfarsit. Amanarea nu va face decat sa ingreuneze comunicarea.
In cazul in care subiectul discutat este sensibil, e absolut necesar sa porti discutia intre patru ochi, in cadru privat, departe de urechile indiscrete ale unor alte persoane. Daca pe de alta parte o faci in public, nu numai ca il vei deranja pe cel caruia i te adresezi dar ai toate sansele sa il determini si sa se inchida in sine si sa refuze comunicarea.
Stand la masa, pe scaun, poti crea o atmosfera mai confortabila atunci cand ai de comunicat ceva important. Mai mult, e important sa fii la acelasi nivel cu cel caruia i te adresezi, sau macar sa nu stai tu in picioare si el sau ea jos, caz in care poate avea impresia ca ii vorbesti de sus. In cazul in care exista un singur scaun in acel loc, evident, discutati in picioare.
Incearca sa construiesti incetul cu incetul, nu sari din prima la lucrurile serioase. Pregateste-l pe ce caruia i te adresezi, pentru discutia care urmeaza. Iar atunci cand ajungi la ceea ce e important pentru tine, incearca sa discuti civilizat, cu respect fata de cel sau cea din fata ta, fara a formula acuze sau sentinte, cel putin nu inainte de a-i oferi ocazia de a-si sune punctul de vedere si eventual, aduce propriile argumente.
Am discutat despre cat de important este sa discuti cu respect, fara injurii. In acelasi timp este insa cat se poate de important sa fii directa, fara a divaga prea mult de la subiect. Altmiteri, risti sa te pierzi in detalii iar mesajul pe care vrei sa il transmiti sa nu ajunga la destinatie.
Pe cat de important este sa transmiti mesajul, pe atat de important este sa ii oferi si celuilalt sansa de a raspunde. Conteaza insa si cum o faci. Nu intrerupe discursul acestuia, nu incerca sa iti impui propria ta parere inainte de a permite celuilalt sa isi incheie pledoaria. Asculta cu atentie si tine cont de argumentele sale. Sunt sanse sa nu fii tu cea care are dreptate.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›