Relatii
Cearta este un lucru normal intr-o relatie de lunga durata. E normala, de vreme ce doi oameni care convietuiesc impreuna, oricat ar fi de asemanatori, nu pot fi identici. Astfel, apar opinii diferite, viziuni diferite, actiuni care contravin intr-o oarecare masura ideii pe care unul dintre cei doi parteneri si-a facut-o cu privire la un anumit lucru. Una dintre principalele probleme cu care te poti confrunta in timpul unei certi este furia. Accesele de furie necontrolata care iti pot dauna reelatiei si care nu te vor ajuta sa rezolvi problema de fond de la care s-a iscat cearta in primul rand. Trebuie sa te calmezi, sa scapi de acest sentiment de manie, sa dispersezi furia si sa mergi mai departe. Cum? Iata cateva exemple concrete:
1. Cand esti suparata, furioasa chiar, pune discutia pe pauza, respira adanc si numara in gand pana la 10.
Ai nevoie de timp pentru a dispersa infuzia de adrenalina din aceste momente astfel incat sa poti raspunde partenerului cu calm, judecand oarecum la rece intreaga situatie. In focul de moment al unei certi, risti sa spui lucruri pe care altfel nu le-ai fi spus si pe care sa le regreti ulterior. Prin urmare, ia o mica pauza inainte de a spune ce ai pe suflet si in acest fel vei evita regretele ulterioare.
2. Iesi la o plimbare.
In cazul in care stresul e foarte mare, nu vei reusi sa te calmezi doar inspirand aer, adanc in piept. E nevoie de mami mult timp, daca vrei ca cearta sa nu degenereze. Cea mai buna solutie intr-o astfel de situatie este sa iesi din casa si sa faci o scurta plimbare de macar jumatate de ora pe strazile din jur. Iar daca aceasta nu e o optiune, du-te in alta camera, citeste o carte sau asculta putina muzica relaxanta. Expulzeaza furia din organism si minte inainte de a continua discutia.
3. Nu discuta o problema atunci cand esti grabita.
O cearta porneste de obicei de la o problema. De multe ori insa aceasta problema e oarecum ascunsa si trebuie identificata. De aceea, nu isca niciodata o cearta atunci cand esti grabita si nu ai timp suficient pentru a-ti expune argumentele, pentru a asculta argumentele partenerului ori pentru a identifica problema initiala. Iar daca o face partenerul, evita cu tact discutia si aman-o pe mai tarziu. E nevoie de timp pentru a putea pune in practica sfaturile de mai sus.
4. Nu incerca sa rezolvi probleme serioase atunci cand esti obosita.
Furia in sine iti ravaseste organismul si te pune in imposibilitatea de a judeca corect. Mai mult, ea poate duce la insomnie sau la un somn neodihnitor, doua lucruri care vor agrava si mai mult problemele de care voiai initial sa scapi. O cearta poate fi amanata pentru a doua zi dimineata cand amandoi veti avea mintea odihnita si veti putea judeca la rece. Oboseala si stresul te vor face sa reactionezi necontrolat si pot crea ele insele tensiune suplimentara.
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›